En Parlak Projeler ‘Senenin Yıldızları’nda Yarıştı

Yıldız Holding bünyesinde yer alan şirketlerin hazırlamış olduğu projelerin yarıştığı ‘Senenin Yıldızları Yarışması’nın 14’üncüsü düzenledi. Pek çok başlık altında hayata geçirilen bu projelerin Yıldız Holding’e 7,3 milyar TL’lik katma değer sağladığı belirtiliyor.

Yıldız Holding’ten yapılan açıklamaya göre, şirketin yurt içi ve yurt dışındaki tüm iştiraklerinde geliştirilen, holdinge inovasyon ve itibar anlamında değer katan projelerin yarıştığı 14. Senenin Yıldızları Yarışması’nın ödül töreni Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yapıldı.

Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinde faaliyet gösteren Yıldız Holding şirketlerinden yoğun bir katılımın yaşandığı ödül töreni aynı zamanda 71 bin holding çalışanı için canlı yayın bağlantısıyla dijital ortamda yayınlandı. 9 farklı kategoride ödüllerin verildiği etkinliğe, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Tütüncü, pladis CEO’su Salman Amin ve GODIVA CEO’su Nurtaç Afridi de katılım sağladılar.

Yıldız Holding ve iştiraki şirketler tarafından geliştirilen 212 proje, holdinge toplam 7,3 milyar TL katma değer kazandırdı. Bu projeler arasından 29’unun uzman jüri tarafından finalist olarak belirlenmesinin ardından kazananlar, holding çalışanları ve ana jürinin oylamasıyla seçildi.

“Senenin Yıldızları’na her geçen yıl daha fazla başvuru alıyoruz”

Holdingin 2021 yılı performansına ve 2022 hedeflerine değinen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Mehmet Tütüncü, gelenekselleşen bu yarışmanın önemine ilişkin olarak “Senenin Yıldızları’na her geçen yıl daha fazla başvuru alıyoruz. Bu yıl % 5 artışla toplam 212 proje başvurdu. Türkiye’den İngiltere’ye, Çin’den Kazakistan’a, Avustralya’dan Mısır’a, Amerika Birleşik Devletleri’nden Nijerya’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyadan 2 bine yakın Yıldız Holding çalışanı yıl boyunca bu projelere emek verdi. Bu başvurular Yıldız Holding’in girişimci, kreatif, başarı odaklı zihniyetini açıkça gösteriyor. Biliyoruz ki Yıldız Holding bir bütündür ve başarılar hepimiz için bir mutluluk vesilesidir” ifadelerini kullandı.

“Salgın süreciyle birlikte iş yapma şekillerimiz değişti”

Her yıl farklı bir temaya odaklanan ve yarışmanın en büyük ödülü olarak görülen Yönetim Kurulu Başkanı Özel Ödülü’nü ise Ali Ülker takdim etti.

Yarışmanın en büyük ödülü bu yıl ‘İşin Geleceği-Yeni Çalışma Modelleri’ başlığı altında verildi. Bu kategoride birinciliği ise salgın koşullarına rağmen kısa sürede ve verimli bir projeye imza atarak ‘daha kapsayıcı, daha konforlu, çevreye dost’, dijital teknolojilerle donatılmış yeni bir kampüse taşınan pladis elde etti.

Bir şirket kurmayı ve yönetmeyi çocuk sahibi olmaya benzettiğini söyleyen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, “Bir çocuğu yetiştirirken sadece o günü kurtarmayı düşünmezsiniz. Attığınız her adım aslında ileriye yöneliktir, sizden sonrasını düşünürsünüz. Bizler Yıldız Holding’de gelecek nesillere daha güçlü bir yapı bırakmak üzere çalışıyoruz. Bu açıdan baktığımızda, ‘İşin Geleceği’ temasının çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Özellikle salgın süreciyle birlikte yeni çalışma modelleri gündeme geldi, iş yapma şekillerimiz değişti. Beraberinde yeni nesillerin iş gücüne katılmasıyla beklentiler farklılaştı. Bu değişimlere uyum sağlayacak esnekliği kazanmak için çalışma modellerimizi yeniden yapılandırmak büyük önem kazandı” diye konuştu.

Her zamanki gibi geleceği düşünerek adımlar attıklarını kaydeden Ülker, “Bu yıl, Senenin Yıldızları Ödül Töreni’nde bu adımları değerlendirmek istedik. Ödülün sahibi, salgın döneminde uzaktan çalışma yetkinliğini en fazla artıran ve bununla ilgili altyapıyı kurgulayan pladis’in yeni genel merkezi oldu. Elbette başvuran diğer projeler de çok kıymetliydi. Örneğin, Yıldız Holding İnsan ve İş Destek Başkanlığı’nın geliştirdiği uzaktan, ofisten, hibrit ve satış-saha çalışma modellerini kapsayan ‘UYDU Yeni Nesil Çalışma Modelleri’ ve iki ayrı lokasyonda benzer üretim yapan tesislerin ekiplerini uzaktan buluşturarak operasyonel mükemmelliği artırmaya yönelik ‘Value Stream Mapping-Değer Akışı Haritalaması’ bu kategorideki diğer değerli projelerden ikisiydi. Kıymetli projeleriyle bu kategoride yarışmaya katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir