“Hedef içeride üretmek dışarıya satmak”

İşbir Jeneratör’ün odağında bir dünya markası yaratmak olduğunun altını çizen İŞBİR Jeneratör Genel Müdürü Burhan Özgür, bu hedef doğrultusunda ilk olarak yurt dışından ithal edilen jeneratörlerin içeride üretilmesini sağlamak ve Türkiye’nin döviz kaybının önüne geçmek istediklerine, sonrasında ise dünyaya ürün satan bir marka olma vizyonlarına vurgu yaptı.

 Endüstriyel yapılara, inşaatlara, üretim tesislerine, çiftliklere, kısaca sahip olduğu geniş üretim yeteneği ile tüm sektör ve birimlere jeneratör üretebilen İŞBİR Jeneratör; bunun yanı sıra uzun yıllardır savunma sanayii projelerine de alternatör ve jeneratör üretiyor. İŞBİR Jeneratör Genel Müdürü Burhan Özgür, firmanın savunma sanayii alanında ekol olduğunu vurgulayarak, “Bilindiği gibi, savunma sanayii projeleri, taktik saha kullanım şartları için önemli bir dizi ağır özellikler aranan üretim süreçleri gerektiriyor. İŞBİR Jeneratör de Türkiye’de bunu başarıyla gerçekleştiren yegane kuruluşlardan biri.

İŞBİR Jeneratör, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) kuruluşu olması dolayısıyla ağırlığını savunma sanayiine vermekte ve bu sayede sektörün en büyük destekçilerinden biri olmaktadır. Şöyle ki; bugün itibarıyla savaş gemilerinin pek çoğunun jeneratörlerini İŞBİR üretiyor. Aynı zamanda tüm İHA ve SİHA’ların yer sistemleri, özellikle iç güvenlik harekatında kullanılan silah, füze ve radar sistemlerinin jeneratörleri de tarafımızca üretiliyor” dedi.

“İŞBİR Jeneratör’ün ilk ve tek hedefi ‘dünya markası’ olmaktır” diyen Burhan Özgür, çalışmalarını bu hedef doğrultusunda planlayıp icra ettiklerini kaydetti.

Özgür, sözlerine devamla “Amacımız; alteratör seri üretimi ile başta kendi ihtiyacını, akabinde sektördeki jeneratör üreticilerinin yurt dışından ithal ettikleri ürünleri Türkiye’de üretip, yurt dışı bağımlılığını en asgariye indirmek. Savunma sanayiindeki ürünleri daha da geliştirerek başta ülkemizin, sonrasında ise dost ve kardeş ülkelerin ihtiyaçlarına cevap verecek hale gelmek istiyoruz. Türkiye’de ‘yerli ve milli’ katkı payı en yüksek jeneratörü üreten İŞBİR Jeneratör, hedeflerine ulaşmak için var gücü ile çalışıyor ve ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Sloganımız her zaman ‘her şey Türkiye için’ olacak” diye konuştu.

“Yeni fabrikamız 2022’nin üçüncü çeyreğinde seri üretime geçecek”

 Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), başta T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve TSKGV olmak üzere, Balıkesir mülki idarecilerinin, Balıkesir Sanayi Odası’nın ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin de desteğiyle, 2017 yılında, 36 bin 500 metrekarelik bir alanda başlayan ‘İŞBİR Jeneratör ve Alternatör Fabrikası’ inşaatında sona gelinmek üzere. Fabrikanın altyapı ve üstyapı inşaatı, çelik yapı, cephe kaplamaları tamamlandı, iç bölmeler gibi detayların yapım faaliyetleri ise devam ediyor. İnşaatın 2022’nin üçüncü çeyreğinde tamamlanarak, yeni makine parkı ile seri üretime geçirilmesi hedefleniyor.

İŞBİR Jeneratör’ün, mevcut tesislerinde, yaklaşık 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 28 bin metrekarelik bir alanda hizmet verdiğini belirten Burhan Özgür, kapalı alanların kısıtlılığı, sürekli artan personel sayısı ve artan personel sayısı ile beraber çalışma alanlarının yetersiz kalmasının yeni bir tesis ihtiyacı doğurduğunu söyledi.

Kapalı alan yetersizliğinin yanı sıra üretim teknolojilerindeki gelişmelerin bu ihtiyacı pekiştirdiğini belirten Özgür, “Alternatör alanında seri üretim yapan İŞBİR Jeneratör’ün en büyük hedeflerinden biri de Türkiye’deki diğer jeneratör üreticilerinin yurt dışından ithal ettikleri alternatörleri üreterek, Türkiye’nin döviz kaybını önlemektir. İŞBİR Jeneratör, mevcut fabrikasında, 2 bin KVA’ya kadar ürettiği alternatör ve jeneratörleri yeni fabrikasında 3 bin KVA kapasiteye kadar üretiyor olacak. Firma, yeni tesisinde, özellikle üç alana odaklanacak. Bunlardan ilki, ana faaliyet alanı olan alternatör ve jeneratörler. Yeni fabrikada elde edilecek olan kapasite artışı, aynı zamanda maliyetleri de düşürecek. Alternatörlerini yurt dışından alan diğer jeneratör firmalarının da bu ürünleri yurt içinden tedarik etmesi sağlanmış olacak. Otomasyona tabi üretim süreci sayesinde yeni tesiste hem daha kaliteli hem de daha maliyet etkin ürünler ortaya çıkacak” dedi.

Firmanın ikinci odak noktasının yenilenebilir enerji alanı olduğunu kaydeden Özgür, “Halihazırda Ar-Ge merkezinde devam eden TÜBİTAK projesinde elde edilen başarılar, yeni fabrikada da sürdürülecek. Yeni makine parkına yönelik planlarda, bu konu ile ilgili üretim faaliyetleri için birçok düzenleme yer alıyor. Son odak noktası ise, yüksek devirli alternatör üretme ve test kabiliyetini kazanmak olacak. Bu sayede; ülkemizin hava araçlarının (insanlı/ insansız) alternatör ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeteneklere sahip olunacak” değerlendirmelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir