“Vizyonumuz, sanayide uzun soluklu iş birlikleri oluşturmak”

Öncesinde olduğu gibi 2022 ve sonrasında da temel önceliklerinin tüm sanayi kollarında uzun soluklu partner tarzlı ilişkiler oluşturmak olduğunu söyleyen Mehmet Sönmez, yapılanmalarına bu yönde devam edeceklerini ve yeni süreçte akademi tarafını da buna dahil edeceklerini kaydetti.

Globalde 80 binin üzerinde çalışanı ve yaklaşık 11 milyar dolar cirosu ile Tayvan merkezli bir teknoloji firması olan DELTA, makine otomasyonu, fabrika otomasyonu ve proses otomasyonu olmak üzere üç ana gruba hizmet veriyor. DELTA, tüm sanayi kollarındaki firmalara yönelik ürün çözümleri sunuyor ve bunu kendi ekibi ve bölgesel partner kanalı üzerinden, artan bir hacim ile gerçekleştiriyor.

Covid-19 sonrası dönemde Türkiye’nin, coğrafi avantajı sayesinde diğer ülkelerden pay alıp büyümesinin teknolojik ürün tedariki sağlayan DELTA’nın da pozitif büyümesine katkı sunduğunu aktaran  DELTA Türkiye Müdürü Mehmet Sönmez, “Şirket olarak vizyonumuz firmalarımızla uzun soluklu, partner tarzlı çalışmalarımızı devam ettirip; daha verimli prosesler ve makineler için ürün çözümlerimizi tüm teknik desteğimiz ve optimum seviyede rekabetçi fiyatlarımız ile birlikte sunmaya devam etmek olacak” dedi.

Artan enerji maliyetlerinin verimlilik konusunu sıcak gündem haline getirdiğinin altını çizen Sönmez, yenilenebilir enerji ile alakalı sistem entegratörü müşterilerinin yurt içinde ve dışında yapacakları projelere ve ihtiyaç duyulan ürün grupları ile çözümlerine de hizmet vereceklerini sözlerine ekledi.

Sektörde pandemi sonrasında etkilerinin en net görüldüğü değişim alanının dijitalizasyon olduğunu ifade eden Sönmez, “Son kullanıcılar üretim tesislerindeki ilgili sistem verilerini sürekli olarak izleyebilmeyi, uzaktan müdahale edebilmeyi ve belirli verilerin ise analiz edilmiş, yorumlanmış şekilde kendileri ile buluşmasını talep ediyorlar. Bu doğrultuda hem ürün hem de yazılım bazında kullanıcılarımızın bu ihtiyaçlarına cevap verecek düzeyde gelişimlerimize devam ediyoruz. Ayrıca uzun süredir devam ettiğimiz ve kayıtlı 12 bin kullanıcımızın olduğu online teknik destek portal üzerinden müşterilerimizin anlık teknik destek gereksinimlerine cevap veriyoruz. Aynı zamanda gerçekleştirdiğimiz online eğitimler ve etkinliklerle de mevcut ve gelecek çözümlerimiz için pandemi döneminde sektörden kopmadan dijital ortamlar üzerinden iletişimimizi sürdürüyoruz” dedi.

Sönmez, sözlerini kısa vadedeki planlarını açıklayarak tamamladı: “Orta ve uzun vadeli stratejilerimizde; organizasyonel gelişimler, partner kanal gelişimi, hedeflediğimiz pazarlara giriş ve yeni ürünlerimizin pazara sunumu şeklinde genel kapsamdaki stratejilerimizde bir değişiklik olmadan devam ettiğimiz dört yıllık sürecimiz oldu.

2022 yılında ise bu stratejilerimizle birlikte hedeflediğimiz sektörlerdeki büyük çaplı üreticilerle uzun soluklu iş birlikteliklerimizin artmasına yönelik planlamalarımız ve devam eden projelerimiz mevcut. Ayrıca tüm pazardaki gelişimlerimizin yanında meslek liseleri ve üniversitelerle olan koordinasyonumuzu, desteğimizi artırarak ilgili bölümlerdeki gençlerimize mezuniyetleri öncesinde otomasyon ürünlerini eğitim ortamlarında tanımaları için fırsatlar sunmaya devam etmeyi planlıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir