Kalp Cerrahisinde Türkiye Zirveye Oynuyor

Dünyanın dört bir yanından ünlü kalp ve damar cerrahları, 28 Eylül Cumartesi günü Ankara JW Marriott Otel’de düzenlenecek “Robotik/Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisi Zirvesi: Kalp Cerrahisinde Paradigma Değişimi ve Kalp Takımı” başlıklı bilimsel toplantıda bir araya geliyor. Zirve, Memorial Sağlık Grubu’nun desteğiyle Memorial Ankara Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Serkan Durdu’nun liderliğinde gerçekleştirilecek.

Türk cerrahların gerçekleştireceği ameliyatlarla Türkiye’nin kalp cerrahisi alanındaki teknik üstünlüğü ve başarısı dünya sahnesine sunulacak. Robotik cerrahiden minimal invaziv tekniklere kadar uzanan bu geniş yelpaze, Türkiye’nin yüksek teknoloji kullanımıyla sağlık alanında geldiği noktayı gözler önüne serecek.

Zirveye 10 ülkeden 250 cerrah katılacak.

Bu önemli bilimsel zirveye, Ukrayna, Rusya, İngiltere, İtalya, Almanya ve Fransa’dan gelen kalp cerrahları da katılacak. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, ülkenin bir numaralı kalp cerrahı  Makhdom Fahd Abdulrahman’ı da Türkiye’ye yollayarak bu bilimsel buluşmanın önemini vurgulayacak.

“Türkiye, Kalp Cerrahisinde Öncü Rol Oynuyor”

Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği Minimal İnvaziv Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Serkan Durdu, Türkiye’nin kalp cerrahisi alanında dünya ile yarışan bir ülke haline geldiğini belirtti. Serkan Durdu “Kalp cerrahisinde teknolojiyi en verimli şekilde kullanarak, hem hasta konforunu hem de tedavi başarı oranını yükseltmeyi başardık. Artık Türkiye, dünya genelinde kalp cerrahisinde örnek alınan ülkelerden biri” dedi.

Bu başarıya robotik ve minimal invaziv tekniklerin yaygın kullanımının büyük katkı sağladığını ifade eden Durdu, bu zirvenin Türkiye’nin sağlık alanındaki uluslararası etkinliğini daha da güçlendireceğini söyledi.

Canlı Ameliyatlar ile Robotik Cerrahide Yeni Dönem Tanıtılacak

Toplantı kapsamında gerçekleştirilecek üç canlı ameliyat, robotik ve minimal invaziv cerrahinin gelecekteki potansiyelini ve başarılarını sergileyecek Ameliyatlarla ilgili bilgi veren Durdu,  robot destekli minimal invaziv bypass ameliyatı, total endoskopik mitral kapak tamiri ve daha önce kalp ameliyatı geçirmiş bir hastada robotik mitral kapak tamirinin yapılacağını söyledi. Prof. Dr. Durdu, “Daha önce kalp ameliyatı geçiren hastalar için, ikinci ameliyatlarını robotik sistemlerle yapabilmek büyük bir avantaj sunuyor” dedi

Değişen Paradigmaya Ayak Uydurmalıyız

Zirvenin en dikkat çekici konularından birinin kalp cerrahisinde değişen paradigma ve bu değişime uygun eğitim süreçlerinin planlanması olduğunu belirten Durdu, teknolojinin hızla geliştiği cerrahi alanında genç nesil cerrahların bu yeniliklere ayak uydurabilmesi gerektiğini vurguladı. Durdu, “Bu zirve, yeni nesil cerrahlarımızın en son teknolojilerle tanışması ve kendilerini geliştirmeleri için eşsiz bir fırsat sunuyor” diyerek, Türkiye’nin bu alandaki liderliğinin devamı için eğitimin önemine dikkat çekti.

Robotik ve Minimal İnvaziv Cerrahiye Toplumsal Farkındalık 

Prof. Dr. Serkan Durdu, robotik ve minimal invaziv cerrahinin toplumda yeterince bilinmediğine dikkat çekti. “Toplumda, robotik ve minimal invaziv tekniklerin sağladığı konforu ve etkinliği göz ardı eden egemen bir görüş var. Bu toplantı kapsamında gerçekleştirilecek canlı vakalar, bu görüşe güçlü bir alternatif sunacak. Amacımız, toplumsal farkındalık yaratarak, bu modern cerrahi yöntemlerin daha fazla insanın hayatına dokunmasını sağlamak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir