Sasa Polyester’den 1,5 milyar dolarlık dev yatırım

Sasa Polyester ve Amerikalı Honeywell UOP arasında 1.5 milyar dolar yatırım bedeli olan propilen üretim tesisi kurulmasına yönelik lisans, teknik hizmet ve garanti anlaşmaları imzaladı.

Sasa Polyester’den Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, şirkete tahsis edilen Yumurtalık yatırım alanında, 1 milyon ton/yıl kapasitesine sahip propilen (PDH tesisi) üretim tesisi kurulması ile ilgili Honeywell UOP ile lisans, teknik hizmet ve garanti anlaşmalarının imzalandığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada tesisin, 2026 yılı ilk yarısında tamamlanmasının planlandığı, ciroya katkısının bugünkü şartlarla 1.2 milyar dolar ve yatırım bedelinin ise 1.5 milyar dolar olmasının beklendiği belirtildi.

Sasa Polyester’in KAP açıklamasında “Şirketimize tahsis edilen Yumurtalık yatırım alanında, 2026 yılı ilk yarısında tamamlanması planlanan, ciroya katkısının bugünkü şartlarla 1,2 Milyar USD, yatırım bedelinin ise 1,5 Milyar USD olması beklenen 1.000.000 ton/yıl kapasiteli Propilen (PDH tesisi) Üretim Tesisi kurulması ile ilgili şirketimiz ile Honeywell UOP arasında lisans, teknik hizmet ve garanti anlaşmaları imzalanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Honeywell UOP, petrol arıtma, gaz işleme, petrokimya üretimi ve büyük imalat endüstrilerine teknoloji geliştiren ve sunan bir Amerikan çok uluslu şirketidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir