Beril Bülbüloğlu “Güven politikamız bizi sektörün kalbi haline getirdi”

Müşterilerinin memnuniyetini sağlamanın ve onlara çözüm ortağı olmanın ana hedefleri olduğunu belirten Bvs Bülbüloğlu Vinç Yönetim Kurulu Üyesi Beril Bülbüloğlu, bu memnuniyeti sağlayabilmek adına kendilerini sürekli yenilediklerini, Ar-Ge’ye odaklandıklarını ve küresel bir rekabet için çalıştıklarını söyledi. Bütün bunların sonucunda ise sektörün kalbi haline geldiklerini sözlerine ekledi.

 BVS, 1985 yılında, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Önder Bülbüloğlu tarafından kuruldu. İTÜ mezunu olan Bülbüloğlu, okuduğu yıllarda kaldırma ve iletme makineleri adı altında aldığı derse duyduğu ilgi üzerine bu sektöre giriş yapmaya karar verdi. 1985 yılında 200 metrekarelik bir atölyede başlayan macerası, bugün 37 bin metrekarelik üretim alanına sahip, 500 kişiye istihdam sağlayan bir firma haline geldi. 35 yıldır sektörün içinde bulunan BVS gerek edindiği tecrübe ve bilgi birikimi ile gerekse kendine yaptığı yatırımlarla Türkiye’de sektörün öncüsü oldu ve dünyada rekabetçi bir konum kazandı.

Beril Bülbüloğlu ise ikinci kuşak olarak firmanın yönetiminde yer alıyor. Bunun kendisi için gurur verici olduğunu ifade eden Beril Hanım, “Elimden geldiği kadar kurduğumuz temel ve ilkelerden uzaklaşmadan, değişen dünya dinamiklerine nasıl ayak uydurabiliriz, sürekliliğimizi ve süreçlerimizi nasıl optimize edebiliriz gibi konuların üzerinde yoğunlaşmaya çalışıyorum” dedi.

Firmanın yakaladığı başarıda en büyük dayanağın BVS’nin ilkeleri ve felsefesi ile oluşan kültür olduğunu ifade eden Bülbüloğlu, başarının sürdürülebilir olmasını ise bu kültür içinde yetişen, bu ilkeleri benimseyen ve yeni gelenlere bu ruhu ve beraberliği aktaran çalışanların sağladığının altını çizdi.

Kaliteden ödün vermemenin ana prensipleri olduğuna vurgu yapan Bülbüloğlu, şöyle devam etti: “Müşterilerimizin memnuniyetini sağlamak ve kendilerine çözüm ortağı olabilmek ise ana hedeflerimizdir. Daha ilerisi için kendimize bireysel ve bütünsel yeni donanımlar katarak BVS’yi hep beraber geliştirmeye çalışıyoruz. Vinç sektöründe dünya markalarıyla rekabetçi konuma gelmek, her geçen gün ürün gamımızı büyütmek, yapılmayanları yapabilmek bizi diğer firmalardan ayırıyor.

Olabildiğince farklı sektör ve pazarlara girmeye çalışıyoruz; bu bize farklı dinamiklere ait bakış açıları ve bilgiler sağlıyor. Çalıştığımız farklı ülkelere ait şirketlerden o ülkelere ait çalışma sistemlerini ve regülasyonları öğreniyoruz. Bu sayede oluşabilecek tüm olumsuzlukları önden değerlendirebiliyor ve alternatif çözüm yolları geliştirebiliyoruz. Bu da yine müşterilerimiz için güven sağlayan bir tutum oluyor.

Bununla beraber kendimizi geliştirmek amacıyla yaptığımız yatırımların, başardığımız güzel işlerin bize verdiği özgüven ve bu güvenin müşterilerimiz tarafından da benimsenmesi bizi sektörün kalbi haline getirdi.”

BVS’nin son dört yıldır Ar-Ge çalışmalarına yoğunlaştığını söyleyen Beril Bülbüloğlu, “2020’de makine sektöründe Ar-Ge çalışması yapan 250 şirket arasından en fazla yatırımı yaparak birinci sıraya yerleştik.

BVS, güçlü bir Ar-Ge merkezi olup, başarılı tasarım çalışmaları, yeniliklerden çekinmeyen mühendis ekibiyle müşterilerinin her türlü ihtiyacına cevap verebilen, her geçen gün üretim kapasitesini, bilgi donanımını artıran bir şirket” dedi.

“2021’DE YÜZDE 61 BÜYÜDÜK”

Pandemi döneminde tedarik zincirindeki kırılmaların ihracatı zorlaştırdığını hatırlatan Bülbüloğlu, pandemide yerli üreticiye olan talebin arttığını belirterek, “Sektördeki duruşumuz, bilgi birikimimiz, yaptığımız yatırımlar, çalışma ve araştırmalarımız sayesinde, güvenilir bir çözüm ortağı olarak görülüyoruz” dedi ve bu yapılarından dolayı pandemi krizinde daha fazla öne çıktıklarını sözlerine ekledi.

“Oluşan aksaklıkları çözümleme konusunda bugüne kadar kurduğumuz ilişkiler, hızlı ve farklı çözümler üretmemizi sağladı. Fizibilite ve planlama çalışmaları yaparak bu zorlu süreci olabilecek en az hasarla atlatmaya çalıştık ve çalışıyoruz” diyen Bülbüloğlu, pandemiye rağmen birçok projeyi başarıyla tamamladıklarını söyleyerek, sözlerini devam ettirdi: “Sonuçlara bakacak olursak, pandemi dönemini en iyi şekilde atlattığımızı veya olabilecek en iyi şekilde devam ettirdiğimizi düşünüyorum. Bunu rakamlarla belirtmem gerekirse, pandemiyle beraber son iki seneye baktığımızda BVS; 2020 yılında yüzde 23, 2021 yılında yüzde 61 oranında büyüme gösterdi.”

“AMERİKA’DA SATIŞ OFİSİ AÇIYORUZ”

 “İşe başladığım ilk dönemlerde yoğunluklu olarak ihracatla uğraşıyordum. Çaldığımız her kapının açılması, gösterilen ilgi ve marka bilinirliğimizin bu kadar yüksek olması gerçekten çok gurur verici” diyen Beril Bülbüloğlu, bugün itibarıyla 87 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ve girdikleri pazarlarda devamlılığı korumak ve müşteri memnuniyetini devam ettirmek için çok çaba gösterdiklerini söyledi. Almanya’da satış ve satış sonrası destek verebilmek adına kendi ofislerini kurduklarını aktaran Bülbüloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amerika’da yeni bir satış ofisi açıyoruz. Ayrıca dünyanın birçok yerinde bayilik anlaşmaları ve iş birlikleri kuruyoruz. Avustralya, Danimarka, İzlanda, Güney Amerika, Pakistan, İran, İsrail, Hindistan, İtalya, Ukrayna, Hollanda, Avusturya, Gürcistan, Özbekistan gibi birçok ülke ile ilişkilerimizi güçlendirerek hem markamızın yurt dışı tanıtım faaliyetlerini bizim adımıza devam ettirecek iş birlikleri kuruyor hem de rekabetçi konumumuzu güçlendirip müşterilerimize güvence oluşturuyoruz. Bu iş birlikleri yaşanabilecek aksaklıklara karşı hızlı çözüm oluşturabilmemizi de sağlıyor. Bunun dışında global bilinirliğimizi artırabilmek adına sık sık fuarlara katılıyor, potansiyel yeni müşterilerimiz ile bir araya geliyoruz.”

 “ŞİRKETİMİZDE KADINLARA DAHA FAZLA YER VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Sanayi sektöründe çok fazla kadın yöneticiyle karşılaşılmadığını kaydeden Bülbüloğlu, sözlerine devamla “Sadece yönetici pozisyonu itibarıyla değil, genel olarak kadınlara istenilen ölçüde yer verilmemektedir. BVS olarak, bu konuya özellikle de son birkaç senedir özen göstermekteyiz. Şirketimizde kadınlara daha çok yer vermeye ve bünyemizdeki çalışanlarımızı kariyer gelişim alanlarında desteklemeye çalışmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Birçok ülke ile ilişkilerimizi güçlendirerek hem markamızın yurt dışı tanıtım faaliyetlerini bizim adımıza devam ettirecek iş birlikleri kuruyor hem de rekabetçi konumumuzu güçlendirip müşterilerimize güvence oluşturuyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir