Gizem Ortası “Kadınların yazılım alanında üst pozisyonlarda yer almasını sağlamak önceliğimiz”

Erkek egemen bir yapıda olan yazılım sektöründe kadın-erkek istihdam oranına firma olarak denge getirdiklerine dikkat çeken BIS Çözüm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gizem Ortası, kadınların bu sektörde daha üst basamaklara çıkmasını sağlamanın kendileri için öncelikli olduğunu söyledi.

1994 yılından bu yana mevcut paket çözümlerinin yanı sıra; finans, hizmet ve üretim sektöründeki kurumların özel ihtiyaçlarına ve iş yapış modellerine uygun olarak yazılım geliştirme, entegrasyon, danışmanlık ve dış kaynak hizmetleri sunan BIS Çözüm’ün sadece Türkiye’de değil, uluslararası arenada da hizmet verdiğini ifade eden BIS Çözüm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gizem Ortası, geliştirdikleri projelerle müşterilerine katma değer sağladıklarını belirtti.

Global bir marka olma hedefi ile hareket ettiklerini kaydeden Ortası, Türkiye’ye katkı sağlamanın yanı sıra girişimciliğe ve gelecek nesillere de fayda sağlamak istediklerini vurguladı: “Girişimcilik konusunda genç nesillere cesaret verecek ve STEM alanı ile yazılım sektöründe kadın etkinliğini artıracak sosyal sorumluluk projelerinde ve mentorluk programlarında yer almaya devam etmek istiyoruz.” Ortası, özellikle kadın istihdamının ve kadınların çalışma hayatındaki yerini güçlendirmenin kendileri için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

“KADIN İSTİHDAMIMIZ YÜZDE 50’YE YAKIN”

Erkek egemen olan yazılım sektöründe BIS Çözüm olarak kadın-erkek oranını dengeye oturtmuş bir firma olduklarının altını çizen Ortası, “BIS Çözüm, bir kadın girişimci ortaklığı ile kurulmuş ve yazılım sektörü gibi kadın oranının düşük olduğu bir sektörde gerek yönetim ekibinde gerekse çalışan bakımından kadın oranını yüzde 50’ye yakın sürdürmeyi başarmış bir firmadır. Kadınların üniversitede teknik bölümler seçmeleri, üniversitelerini bitirmeleri dahi ülkemizde ve dünyada zorlu bir süreçken, iş hayatına katılımları sonrasında evlilik ve çocuk sahibi olmalarıyla iş hayatlarını aynı performans ile sürdürebilmelerinin, yoğun iş temposu ve ev hayatlarını dengeleyebilmelerinin kolay olmadığının farkındayız. Biz, personelimizin bu süreçlerde olabildiğince yanında olmayı, onları izin, yan haklar, doğum izni dönüşü sonrası desteklerle iş hayatında tutmayı sürdürüyoruz. Buna ek olarak eşlerine destek vermek için hevesli olan babaları da şirket içi yönetimsel inisiyatiflerle destekliyoruz. BIS Çözüm olarak, Avrupa Birliği tarafından fonlanan Erasmus projesi ile geliştirdiğimiz Career Comeback portalında, iş hayatına ara vermiş kadınları ilgili oldukları dallarda eğitmek, ilgili koçlarla bir araya getirmek ve kariyerlerine kaldıkları yerden devam etmelerini sağlamak üzerine bir proje gerçekleştirdik.

Günümüzde iş ve özel yaşam dengesinin özellikle de Covid-19 dönemi sonrası ne kadar önemli hale geldiğinin, evden çalışmanın kadınların üzerine artı bir yük getirdiğinin farkındayız. Kadınların kendilerini 1-0 geride hissetmeden, eşit şartlarda performanslarını sergileyebilecekleri bir iş ortamı yaratmak, daha çok kadının STEM alanında ve yazılım sektöründe üst pozisyonlarda yer almalarını sağlamak bundan sonrasında da en önemli önceliklerimizden birisi olacak” dedi ve bu vesile ile Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak sözlerini tamamladı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir