Hıroyukı Kıkkawa “Mıura, performans ve verimlilik garantisi sunuyor”

Miura ürünlerinin yüksek performans, verimlilik ve maliyet yetkin özellikleriyle öne çıktıklarını belirten Türkiye Genel Müdürü Hiroyuki Kikkawa, firmanın bakım ve onarımdaki önleyici tedbirler ve kompakt tasarım anlayışı ile de ayrıştığını söyledi.

1927’den beri buhar, sıcak su ve modüler kazan sistemlerinin geliştirilmesi, üretilmesi ve servisine yönelik hizmet sunan Miura, 1959 yılında buhar kazanı üretimine başladı. Yenilikçi teknolojisiyle kısa sürede Japonya pazarının yüzde 60’ına hakim olan Miura, kazan sektöründe dünya lideri konumuna geldi. Japonya’daki merkez ofisinin haricinde Kanada, ABD, Meksika, Brezilya, Çin, Güney Kore, Endonezya, Singapur, Tayvan, Tayland, Hollanda ve Türkiye’de Miura fabrika ve ofisleri bulunuyor.

Geçmişten gelen Türk-Japon iş birliği ve Türkiye’nin jeopolitik konumunun vermiş olduğu avantajla, 2015 yılında Türkiye pazarındaki faaliyetlerine başladıklarını belirten Miura Türkiye Genel Müdürü Hiroyuki Kikkawa, sağladığı avantajlar ve tasarruflar sayesinde Miura’nın Türkiye pazarında önemli bir yere gelmeyi planladığını belirtti. Kikkawa ayrıca Türkiye pazarı üzerinden Avrupa ve BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) bölgesine hizmet etme amacında olduklarını da sözlerine ekledi.

Grubun işletme politikası ile alakalı olarak “Grubun tüm gücünü kullanarak, küreselleşmeyi destekliyoruz. Tekno-servis yöntemi ile müşterilerle ‘en iyi partner’ ilişkisini sağlıyoruz. Çalışanların yaratıcılığını desteklemek için en iyi çalışma ortamını oluşturmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullanan Kikkawa, sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluğun ise temel prensipleri arasında yer aldığına vurgu yaptı: “Enerji ve suyu sorumlu bir şekilde tüketerek ve dünya kaynaklarını akıllıca kullanarak hem gezegenin hem de nesillerin geleceğine değer katıyoruz. İleri hizmet ve teknolojiyle dünyada en çok güvenilen ve saygı duyulan isim haline gelmek öncelikli hedeflerimiz arasında. Ayrıca kurumsal sosyal sorumluluk ile çalışanlarının şirket ile gurur duymasını sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz.”

“MIURA KAZANLARI İHTİYACA UYGUN ÜRETİM YAPAR”

Enerji tasarrufları ve çevre dostu teknolojileri ile alakalı bilgiler aktaran Kikkawa, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Miura buhar kazanlarını kullanarak yüzde 20’ye varan oranlarda yakıt tasarrufu sağlayabilir, uzun kazan ömrü sayesinde ilk kurulum masrafını amorti edebilirsiniz.

Miura kazanları, 265 litrelik su hacmi ve verimliliği esas alan tasarımı sayesinde, başlatma düğmesine bastığınızda beş dakikadan az bir sürede buhar üretir. Bu da istediğiniz ve ihtiyacınız olduğu zaman buhar üretebileceğiniz anlamına gelir. Alev borulu kazanlarda (skoç tipi kazan) ise bu süre 45-50 dakikayı bulur. Buhar yükünüz birden düştüğünde alev borulu kazanlar, bu duruma devrini düşürerek yanıt verir. Bu da doğalgazın çiğ yanmasına ve verimliliğin önemli ölçüde düşmesine neden olur. Miura ise borularındaki düşük su miktarı ile hem pik çekişlerine yanıt verir hem de buhar ihtiyacı düştüğünde verim kaybı olmadan işlerin sürmesini sağlar.”

ÇOKLU KURULUM İLE HER DAİM YÜKSEK VERİMLİLİK

“Miura, kazan üretiminin yanı sıra bakım onarım, kazan suyu şartlandırma ve kazan kimyasallarının tamamını sağlayan tek şirket konumunda” diyen Kikkawa, Miura ürünlerinin tümünün CE sertifikalarına sahip olduğunu söyledi.

Kikkawa, Miura ürünlerinin öne çıkan özelliklerini ve neden tercih edilmesi gerektiği ile ilgili olarak “Miura ürünleri; çoklu kurulum sistemi, bakım ve onarımdaki önleyici tedbirleri, kompakt tasarımları ve degazörsüz çalışma ve otomatik su sertlik kontrolleri ile türevlerinden ayrışıyor.

Çoklu kurulum sistemi, küçük boyutlu kazanların birbirleriyle iletişim halinde olduğu kazan konuşlandırma sistemidir. Böylece müşterinin değişen buhar ihtiyacına göre kazanların yanma öncelikleri ve oranları otomatik olarak ayarlanır ve sadece gereken miktarda buhar üretilir. Sistem sayesinde ekstra enerji tasarrufu sağlanır ve verimlilik her zaman yüksek olur. Sistemi kazanların buhar ihtiyacına göre özel olarak çalışabilmesini, toleransının yüksek olmasını ve eş yaşlandırma sistemi ile daha uzun ömürlü olmasını sağlar” değerlendirmesinde bulundu.

“MIURA’NIN SİNERJİSİNE GÜVENİN!”

Miura’nın benzersiz iş modelinde; teknoloji, satış ve bakım onarım üçlüsünün kolektif ve güçlü bir sinerji ile hareket ettiğine dikkat çeken Kikkawa, “Miura, ileri teknolojiyle geniş bir yelpazede ürün geliştirip üretmektedir. Satış personelimiz, müşterilerimize en uygun ürün ve sistemleri önerir. Satın almadan sonra ise bakım ve onarım ekibimiz müşterilerimize sürekli destek sağlamaktadır” dedi.

“Miura’nın sinerjisine güvenin!” diyerek şirketin bu üçlü yapı içindeki başarısına dikkat çeken Kikkawa, “Miura’nın hizmet anlayışı sadece üretim ve satışla sınırlı kalmayıp müşterilerin, ürünleri yüzde 100 performansla kullanabilmesini sağlar. Sağladığı geniş kapsamlı bakım onarım hizmetleriyle kazanların kullanım ömürlerini uzatan Miura’nın anlayışı, kazanda herhangi bir arıza çıktıktan sonra bakım onarıma gitmekten ziyade arıza oluşmadan önce gereken önlemleri almak yönündedir. Miura’nın MOM Destek Sistemi, sunduğu su analizi ve düzenli bakım sayesinde müşterilerin, kazanlarını ilk günkü verimlilikte çalıştırmasını sağlar” açıklamasında bulundu.

GELENEKSEL KAZANLARA ORANLA DAHA FAZLA ÜRETİM

Miura kazanlarının sahip olduğu kompakt tasarım sayesinde geleneksel kazanlara oranla daha fazla verim sağladığını ifade eden Kikkawa, ürünlerin esnekliği sayesinde de enerji kaybını önlediğini belirterek “Miura’nın benzersiz kompakt modüler tasarımı düşük hacimli basınç tankı kullanır ve daha büyük olan geleneksel kazanlar ile karşılaştırılabilir bir miktarda buhar üretmektedir. Kazanın kapladığı alan daha küçük olunca esneklik artar, yapım masrafları düşer ve geriye kalan alanlar daha verimli kullanılır. Böylece hacmini yüzde 50 düşürerek aynı alanda geleneksel kazanların sağladığı buhar miktarının iki katı buhar sağlayabilir. Miura kazanları ayrıca esnekliği ile hat geçişleri sırasında yaşanan enerji kayıplarını ortadan kaldırır” diye konuştu.

Alev borulu kazanlarda oksijen miktarını artırmak için kullanılan degazörlerin alan kaybı oluşturup enerji maliyetlerini artırdığını belirten Kikkawa, “Miura kazanlarında oksijen artırma yöntemi özel kimyasallarla sağlanmaktadır. Bu sayede hem degazöre harcadığınız masraflardan hem de degazörün kapladığı alandan kurtulursunuz.  Kazanlardaki bir diğer bir klasik yöntem ise, su sertliğinin bir personel tarafından manuel olarak ölçülmesidir. Bu durumda ek personel masrafı oluşmasının yanında insan kaynaklı hataların meydana gelme ihtimali de artmaktadır. Miura’nın kazan sisteminde ise bu iş kolorimetri denilen bir cihaz yardımıyla otomatik olarak yapılır. Bu sayede hem performansınız artar hem de maliyetleriniz azalır” dedi.

Miura buhar kazanlarını kullanarak yüzde 20’ye varan oranlarda yakıt tasarrufu sağlayabilir, uzun kazan ömrü sayesinde ilk kurulum masrafını amorti edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir