Koç Holding’ten 2 önemli yatırım geldi

Ford Otosan, ana ortağı olan Ford Motor Company’nin Romanya Craiova’da yer alan üretim tesislerini satın aldı. Ford Otosan bu tesislerin tamamını 575 milyon Euro’ya alacak.

Koç Holding ve Ford Otosan’ın yeni yatırımı ile ilgili olarak Ali Koç, “Böyle olağanüstü zorlu koşulların olduğu bir dönemde tarihimizin en büyük otomotiv yatırımlarını art arda açıklıyor, ülkemizde otomotiv endüstrisinin dönüşümüne stratejik hamlelerle liderlik ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Ford Otosan, Ford’un Avrupa’daki en verimli fabrikalarından biri olan ve Romanya’da bulunan Craiova fabrikasını bünyesine katmak üzere Ford ile anlaşma imzalandığını duyurdu.

Koç Holding ise otomotiv endüstrisinde gelişen fırsatların incelenmesine yönelik çalışmaları kapsamında, Ford Motor Company ve SK On Co., Ltd. ortaklığı ile Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanan batarya üretimi yatırımına Koç Topluluğu’nun katılması konusunda bağlayıcı olmayan bir mutabakat anlaşması imzaladıklarını duyurdu.

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Türkiye’nin otomotiv endüstrisinde rekabet gücünü artıracak olan iki büyük yatırımla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ford Motor Company’in Romanya’da yer alan Craiova fabrikasının bünyesine katılması ile birlikte Ford Otosan’ın, uluslararası bir üretim şirketi haline geleceğini aktaran Koç, “Bu yatırım ile ülkemizin ekonomisine katkıyı artırırken, global rekabet avantajı sağlayacak ileri teknolojiler üzerine çalışmayı da sürdüreceğiz. Şirketimiz Avrupa’nın en büyük ticari araç üreticisi unvanını pekiştirecek. Ayrıca, tasarımı ve mühendisliği tümüyle Ford Otosan’a ait olacak yeni nesil Courier aracını ve tam elektrikli versiyonunu Craiova’da üretecek. Bunun yanında, Ford Puma ve yeni tam elektrikli versiyonunu ve 1.0 litre EcoBoost motorların üretimini de gerçekleştirecek” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir