Mücevher ihracatında Ahlatcı damgası

51’inci İstanbul Mücevher Fuarı-Istanbul Jewelry Show İstanbul’da misafirlerine kapılarını açtı. Fuar dört gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

İstanbul Mücevher Fuarına 1.250’nin üzerinde yerli ve yabancı mücevher firma ve markası katılım sağladı. Firmalar; altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, değerli ve yarı-değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman ve yan sanayi, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma ürün gruplarını fuarda tüm dünyadan yaklaşık 30 bin sektör profesyonelinin beğenisine sunuyor.

Fuarda ‘İhracatın Liderleri Ödül Töreni’ gerçekleştirildi

İstanbul Mücevher Fuarı kapsamında Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından geleneksel İhracatın Liderleri Ödül Töreni de gerçekleştirildi. Törene, Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Kamar ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile ödüle layık görülen firmalar katılım sağladı.

Dünyanın beş büyük mücevher sektöründen biri olan Türk mücevher sektörünün stratejik bir değere sahip olduğunu belirten Kamar, imkanlar sunulması alinde Türk mücevher sektörünün rekorlara imza attığını kaydederek, “Pandemiden önce yükselişte olan, pandemiyle birlikte duraklar gibi görünen ancak birliğimizin kurduğu dijital platform ve inovasyon çalışmalarıyla gerçekleştirdiğimiz J – BOX sayesinde faaliyetlerine devam eden birliğimiz, geçen sene rekora imza attı. Bu sene sektörümüzü 51’inci kez İstanbul’da fuarda görmek, bizler için büyük bir mutluluk anlamına geliyor. Dünyanın dört bir yanından 700’den fazla yabancı mücevher satın almacısını ağırladığımız fuarla birlikte bu sene de rekor hedefliyoruz. En büyük dileğimiz 2023 yılında 12 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek dünya arenasında lider konuma erişebilmek” ifadelerini kullandı.

İhracatın Liderleri Ödül Töreni çerçevesinde ülke genelinde ihracat gerçekleştiren markalar sıralamasında İstanbul Altın Rafinerisi birinci olurken, Ahlatcı Kuyumculuk ikinci ve Ahlatcı Metal Rafineri de üçüncü oldu.

Ahlatcı Kuyumculuk ve Ahlatcı Metal Rafinerisi adına ödülleri, törene katılan Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Emin Ahlatcı aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir