Özlen Karaçal Uğur “Bizim işimiz teknolojiye kaynak sağlamak”

İŞKUR’a bağlı bir “özel istihdam bürosu” olarak faaliyet gösteren BrainArt HR, teknoloji ve onunla bağlantılı tüm sektör ve alanlara insan kaynağı sağlıyor. BrainArt, doğru adayı doğru kurum ile eşleştirerek hem istihdam oluşumuna katkı sunuyor hem de firmaya katma değer katıyor.

2015 yılında hayata geçen BrainArt HR’ın; kurumsal firmaları, aradıkları doğru çalışanlarla buluşturan, ağırlıklı olarak teknoloji alanına odaklanmış, İŞKUR’a bağlı bir “özel istihdam bürosu” olduğunu ifade eden BrainArt HR Kurucusu ve Genel Müdürü Özlen Karaçal Uğur, firmaya yönelik “Teknolojide üst düzey pozisyonlardan yazılımın tüm kollarındaki rollere, sistem-network-altyapı profesyonellerinden tasarımcılara, veri bilimcilerden yapay zeka alanında çalışanlara ve bu rollerin etrafında çevrelenen daha pek çok teknoloji alanındaki adaylarımızı müşterilerimizle buluşturuyoruz ve bu noktada çok geniş bir firma ve sektör ağına hitap ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Karaçal Uğur, ayrıca sadece çalışacak kişiyi bulmakla işin bitmediğini belirtti: “Bu oldukça zor bir iş çünkü sadece doğru adayı bulmak yetmiyor hem adayın hem firmanın beklentilerinin uyuştuğu çok bilinmeyenli bir denklemi çözmeye çalışıyoruz.”

BrainArt’ın yapısına dair bilgi veren Karaçal Uğur, “Şu an BrainArt’ta 16 işe alım danışmanı çalışıyor. Ayrıca BrainArt IT firmamızda 50’den fazlası teknik danışman olmak üzere yaklaşık 70 çalışan ile dört farklı başlıkta hizmet veriyoruz. Bunlardan ilki ‘seçme ve yerleştirme’ aşaması. Bu hizmetimizde, aranılan doğru çalışanı bulup, istihdam edilmesini sağlıyoruz. ‘Dış kaynak kiralama’da, BrainArt IT isimli firmamız ile birlikte dönemsel teknik insan kaynağını sağlıyoruz. Bir diğer başlığımız ise ‘BrainArt International’. Bu noktada yurt dışı fırsatlarını Türk teknoloji profesyonelleri ile buluşturup, adaylara uzaktan ya da taşınarak, yabancı firmalar ile çalışma imkânı sunuyoruz. Son hizmet alanımız ise ‘eğitim’. İK profesyonellerine, verdiğimiz eğitimlerle etkili mülakat yapabilme becerisi kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.

 “Kadınlar dokundukları her şeyi daha da değerli kılıyor”

Kadın dokunuşunun; her sektöre, her işe, her yere yakıştığını ve değerini artırdığını kaydeden Karaçal Uğur,sözlerine devamla “Teknoloji sektörü gibi erkek çalışanın daha yoğun olduğu sektörlerde kadının yerinin sağlamlaşması, gücünün hızla artması ve yarattığı farkı görmek şahane. Buna katkıda bulunmak BrainArt’daki tamamı kadınlardan oluşan danışmanlar için de ayrı bir gurur kaynağı.” ifadelerini kullandı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir