Özlem Kırca Düzgünses “Özel kimyasallar alanında zirveye oynuyoruz”

Kimyasal ham madde sektörünün pek çok farklı alanında hizmet veren Veser Kimyevi Maddeler’in, grup bünyesindeki firmalarla beraber zirveye oynadığına vurgu yapan Veser Kimyevi Maddeler Genel Müdürü Özlem Kırca Düzgünses, diğer yandan bu çeşitlilik sayesinde kriz ortamlarını fırsata çevirebilecekleri bir yapı geliştirdiklerini söyledi.

34 yıllık deneyimi, üst düzey teknik ve lojistik servis anlayışı ile üreticilere destek veren bir distribütörlük şirketi olan Veser Kimyevi Maddeler, çeşitli sektörlerdeki kimyasal ham madde ihtiyacına, dünyanın önde gelen tedarikçileriyle çalışarak, en iyi kalitede cevap veriyor.

Sektörünün en başarılı markalarından biri olarak dikkat çeken Veser’e başarıyı getiren en temel unsurların geçmişten gelen deneyim ile öğrenme isteği ve yeniliğe açıklık olduğunun altını çizen Genel Müdür Özlem Kırca Düzgünses, “Şirketimizin kurucusu T. Ali Kırca ve tarihi ile gurur duyuyoruz ama bunun rahatlığına düşmeden, azimle çalışarak devamlı kendimizi geçmeye odaklanıyoruz. Bu da bizi dinamik tutuyor ve ilerlememizi sağlıyor. Kimyasal ham madde distribütörlüğünde başarıya giden yol, dünyanın önde gelen tedarikçilerinin kaliteli ürünleri ile seçkin müşteriler arasındaki köprüyü doğru kurmaktan geçiyor. Bu da doğru insanlarla çalışmakla mümkün. İşimize duyduğumuz sevgi, gösterdiğimiz özen ve DNA’mızdaki mücadele gücü ile birleştiğinde, samimi ve kaliteli bir hizmet anlayışı ortaya çıkıyor. Müşterilerimizi asıl çeken gücün bu olduğuna inanıyorum” diyerek başarılarının kısa bir özetini yaptı.

Kimyasal ham madde sektörünün pek çok alanında faaliyet gösterdiklerini ve farklı hizmetler sunduklarını belirten Düzgünses, bu alanlara kısaca değindi: “Başlıca deterjan, kozmetik, tekstil, yapı, ilaç, gıda ve su şartlandırma alanlarını sayabilirim. Bunun dışında ürün gruplarımıza yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Son olarak, geçen sene kauçuk&PU bölümünde ürün satışına başladık. Şu anda boya alanında yeni ürün gruplarının temellerini atıyoruz.

Uzmanlık alanlarımızdan biri laboratuvarımızda müşterilerimize teknik hizmet sunmak. Kozmetik sektöründe dünyanın dört bir yanından elde edilmiş trendleri ve bilgileri derleyerek, müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz.

İstanbul’daki müşterilerimizin ürün taleplerini kendi lojistik altyapımızla, kapıdan kapıya teslim anlayışı ile ertesi gün teslim edebiliyoruz. Tüm bu özelliklerimiz sayesinde binlerce müşteri ile aktif olarak çalışabiliyoruz.”

Özlem Kırca Düzgünses, Veser’in zirveye giden yolunun ise Vinmar International ortaklığı ile başladığını kaydederek, “Vinmar International, Veser hisselerinin çoğunluğunu 2017’de satın aldı ve Veser ile Türkiye’de özel kimyasallar işine girdi. Bu konuda çok doğru bir stratejisinin olduğunu Veser organik büyümesi ile kanıtladı. Özel kimyasallar alanında Veser’i platform olarak kullanıp inorganik de büyümek istedi. 30 Eylül 2021’de ise Alfa Kimya şirketler grubu bünyeye katıldı. Çok yeni olarak da Transol/Arısan şirketleri aramıza katıldı. Tüm bu şirketlerle beraber özel kimyasallar alanında zirveye oynadığımızı söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

“PANDEMİDE DE BÜYÜMEYE DEVAM ETTİK”

 Pandeminin her bir sektörü ve kurumu farklı şekilde etkilediğini belirten Düzgünses, kendilerinin ise farklı iş alanlarından dolayı, pandemiden fazla etkilenmeden yollarına devam ettiklerini ifade ederek “İş açısından farklı sektörleri bünyemizde bulundurduğumuzdan, ticari anlamda genele baktığımızda, pandemide de büyümemize devam ettik. Şu anda pandemi, günlük hayata yansıması bakımından gücünü azalttı. Öte yandan, dünya hâlâ tedarik tarafının ürün bulunabilirliği bakımından, eski bolluk dönemlerine dönebilmiş değil.

Yıllardır Veser olarak alışkanlık haline getirdiğimiz satın alma siparişlerindeki planlamayı önceden yapmamız sayesinde, kısa-orta vadede müşterilerimiz için yararlı olabildik. Tabi, dünya tedarikçilerini etkileyen böyle bir zamanda, taleplere cevap veremediğimiz zamanlar da oldu, maalesef. Ancak genel olarak, sektör ve ürün çeşitliliği sayesinde Veser’in bu dönemde güçlendiğini söyleyebilirim. Böyle olmasının bir diğer sebebi ise, takım olarak sadece önümüze çıkan engelleri değil, fırsatları da görebilecek derecede açık fikirli olmamız ve çevik bir şekilde aksiyona geçebilmemiz.

Pandeminin sağlık ve psikolojik boyutundan çalışma arkadaşlarımızın en az etkilenmesini önceliğimiz haline getirdik. Daha önce uzak durduğumuz hibrit çalışma sistemini bu dönemde hayata geçirdik. Çalışanlarımıza en güvenli ortamı sağlamak için çalışmalarımızı TSE Covid-19 Hizmet Sertifikası ile standardize hale getirdik. Çalışanların psikolojik destek alabilecekleri webinar’lar düzenleyip, beden sağlıkları için uzaktan egzersiz programları hayata geçirdik. Yine bu dönemde çalışan sağlığına ve güvenliğine verdiğimiz önemi ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi ile tescilledik” değerlendirmelerinde bulundu.

 “CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ İNSANLIK SORUNUDUR”

 Şirketlerinde kadınların beyaz yakalı çalışanlar arasında oranının yüzde 72 olduğunu belirten Düzgünses, sözlerine devamla “Veser’de en üst dokuz pozisyonun altısında kadınlar var. Bu anlamda organizasyonumuzda kadınların yeri, sadece söz olarak değil, aksiyon olarak da belli.  Tüm şirketlerde kadınların cam tavanlarla daha az karşılaşmalarını umut ediyorum. Çünkü dünya, kadınların emeğine daha çok saygı gösterilecek bir yer olduğunda daha yaşamaya değer olacaktır.

Kız çocuklarının hak ettikleri eğitimi almaları ve potansiyellerini gerçekleştirmelerini sağlamak hepimizin sorumluluğudur ve cinsiyet eşitsizliği kadın sorunu değil, insanlık sorunudur.  Evinde, işinde, çevresinde ve dünyada fark yaratmak için çaba gösteren tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

“Kozmetik sektöründe dünyanın dört bir yanından elde edilmiş trendleri ve bilgileri derleyerek, müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir