Songül Sezer “Avrupa pazarında lider konumdayız”

Slimstock’un Avrupa’da pazar lideri konumunda olduğuna dikkat çeken Slimstock Türkiye Genel Müdürü Songül Sezer, hayata geçirdikleri Slim4 yazılımı ile bu başarının devam edeceğini söyledi.

  “Slimstock, Hollanda’da 1993 yılında faaliyet göstermeye başladı. İlk etapta amaç, sadece talep planlama yaparak stok yönetimini optimum seviyeye taşımaktı ancak ilerleyen zamanlarda modüllerini geliştirmeye devam etti. Şu anda yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojisi ile şirketlerin tedarik zinciri süreçlerini uçtan uca optimize etmelerine yardımcı oluyoruz. Gartner 2020 raporuna göre, Avrupa’da pazar lideri konumunda olan Slimstock, talep planlama ve envanter optimizasyonu yazılımı en çok tercih edilen şirket oldu” şeklinde Slimstock’u özetleyen Slimstock Türkiye Genel Müdürü ve Ortağı Songül Sezer, 2021 yılı itibarıyla Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerine de Türkiye’den hizmet vermeye başladıklarını kaydetti.

“SLIM4 İLE FİRMALARA VERİMLİLİK SAĞLIYORUZ”

 Şirketlerin tamamı işletme sermayesi, operasyon maliyeti ve optimal müşteri hizmet seviyesi arasında bir denge arıyor. Sezer, firmaların bunları sağlanabilmesi için ekstra zaman, efor ve sermaye harcamak zorunda kaldığını belirtiyor. Bu durumun önüne geçmek için Slim4 isimli ürünü hayata geçirdiklerini aktaran Songül Sezer, “Slim4 ile sağladığımız verimlilik artışıyla doğru ürünü, doğru zamanda, doğru miktarda ve doğru lokasyonda bulundurmalarını sağlıyoruz. Bu sayede, şirketlerin stok seviyesini dengeleyerek satışlarını artırıyoruz. Yazılım çözümü dışında, proje bazlı destek, profesyonel eğitim ve süreç optimizasyonu danışmanlığı hizmetleri de Slimstock uzmanları tarafından kullanıcılarına sağlanıyor” dedi.

Firma olarak, sektörel çözümler sağladıklarını kaydeden Sezer, Slim4’un tam da bu noktada devreye girdiğini bir örnek üzerinden aktardı: “Müşterimiz Carrefour SA’da gözlemlediğimiz en temel sorunlardan biri, stok yönetimi faaliyetlerinin büyük ölçüde stok planlama uzmanlarının bilgi ve deneyimine bağlı olmasıydı. Slim4 sayesinde Carrefour SA, dağıtım merkezlerindeki ve mağazalarındaki stok ikmalini standartlaştırmayı ve otomatikleştirmeyi başardı.”

Müşteri memnuniyeti, verimlilik ve sektörel çözümler kadar eğitim alanında büyük mesai harcayan Slimstock’un kuruluşu itibarıyla bilgi ve deneyimlerini sektör profesyonelleri ile paylaşmaya daima özen gösterdiğini aktaran Sezer, tedarik zinciri yönetimi ve lojistik alanlarında verdikleri eğitimlerle sektörü beslediklerini kaydetti.

 “DEĞİŞİM BÜYÜK HAREKETLERLE BAŞLAMAK ZORUNDA DEĞİL”

 Gartner’in yakın zamanda küresel olarak yaptığı bir ankete göre, kadınların 2020 yılında yüzde 39 olan tedarik zinciri işgücünün 2021’de yüzde 41’ini oluşturduğu bilgisini paylaşan Songül Sezer, “Burada her sene artan bir oran görüyoruz. Görülüyor ki, erkek egemen olarak sayabileceğimiz tedarik zinciri organizasyonlarında kadınlar ‘ben de varım’ demekle kalmıyor, aynı zamanda kuruluşlardaki temsillerini de artırıyor. Yüzdelik değişimler birçoğumuz için az görünse de aslında büyük bir etki yaratabilir.

Ben şuna inanıyorum; değişim, her zaman büyük hareketlerle başlamak zorunda değil. Düşünme, hareket etme, problemleri yönetebilme şeklimiz sosyal çevremize yayılarak büyüyebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir