Washington Büyükelçiliği’nde önemli resepsiyon

Türkiye’nin uydu alanında faaliyet gösteren markaları olan Türksat AŞ, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ve PROFEN, Satellite 2022 fuarı kapsamında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Konutu’nda resepsiyon düzenledi.

Satellite 2022 Fuarı, dünyanın en büyük uydu üreticileri ve uydu operatörlerini bir araya getirdi.

PROFEN’den gerçekleştirilen açıklamaya göre, dünyanın önde gelen uydu iletişimi etkinliklerinden biri olan ‘Satellite 2022’ kapsamında Washington Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyona, PROFEN Üst Yöneticisi (CEO) Önder Havuzlu, İcra Kurulu Üyesi Yusuf Orbay Soydan, İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Cem Odaman, PROFEN Savunma Teknolojileri Genel Müdürü Kamil Yüksel, PROFEN Uydu Hizmetleri Genel Müdürü Gürkan Sencar ve PROFEN Ar-Ge Direktörü Hakan Savaşan katılım sağladı.

Düzenlenen resepsiyon kapsamında firmaları kabul eden Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, uydu teknolojilerinin önemini vurguladı.

Resepsiyon kapsamında PROFEN CEO’su Önder Havuzlu tarafından Büyükelçi Hasan Murat Mercan’a ürün ve hizmetler hakkında bilgi verildi. Resepsiyonda, Türkiye’nin bu alanda yetişmiş insan gücü ve teknik kabiliyetleri ile dünya ile rekabet edebilir bir konumda olduğu belirtildi.

Büyükelçi Mercan, Amerika ile Türk şirketleri arasında bu alandaki iş birliğinin artması gerektiğini vurguladı. Türk firmalarının Satellite 2022 Fuarı kapsamındaki iş birlikleri ve diyaloglarının uydu teknolojisini geliştireceğini belirten Mercan, bu teknolojilerin barışçıl amaçlarla kullanılmasını tercih ettiklerini kaydetti.

PROFEN Savunma Teknolojileri Genel Müdürü Kamil Yüksel, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen etkinliğin uydu ve uzay sektöründeki önemini vurgulayarak; marka olarak TUSAŞ ve Türksat ile birlikte Türkiye’yi temsil ettikleri için gururlu olduklarını belirtti.

PROFEN’in ürün ve kabiliyetlerine değinen Yüksel, Türkiye’nin gelecek yıllarda uydu ve uzay alanındaki misyon ve hedeflerinin gerçekleşmesi için yapılan çalışmalar neticesinde marka olarak dünyada bu alanda daha da etkili olacaklarını kaydetti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir