Yemeksepeti’nden doğa dostu bir hareket geldi

27 milyonu aşkın kullanıcısına her gün ihtiyaçlarını hızla ve güvenle ulaştıran Yemeksepeti, 2020 ve 2021 yıllarına ait karbon emisyonlarını, Sürdürülebilirlik Akademisi ve Ege Orman Vakfı iş birliğiyle, İzmit Derince bölgesinde iki ormanla dengeledi.

Yemeksepeti, e-ticaret, dijitalleşme ve girişimcilik alanlarında Türkiye’ye kazandırdığı yeniliklerin yanında sürdürülebilirlik alanında da sektörde bir ilke imza attı. Yemeksepeti, Yemeksepeti Banabi ve Yemeksepeti Mahalle kapsamında yer alan tüm ofis ve depo operasyonları ile saha ekibinin yakıtlarından kaynaklanan karbon emisyonlarına karşılık iki ormanı doğaya kazandırdı.

Yemeksepeti, yeni ormanlaşma projeleri ile birlikte her sene, karbon ayak izini düzenli olarak hesaplayarak, doğadaki emisyon izlerinin dengelenmesi adına gereken tüm çalışmaları yerine getireceğinin sözünü veriyor.

Yemeksepeti ormanları, markanın dünyaya verdiği değerin bir göstergesi olmasıyla birlikte tüm kurum ve kuruluşlara bir çağrı niteliği taşıyor. İklim krizine karşı mücadelede birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapan Yemeksepeti, hızlı ticaret sektörü başta olmak üzere tüm iş dünyasını bu konuda sorumluluk almaya, tüketicilerin de bilinçli seçimleriyle bu harekete destek vermeye davet ediyor.

İmzasının yer aldığı her projeye yaratıcılık unsurunu da katmayı başaran Yemeksepeti, karbon ayak dengeleme süreçlerini de yakında duyuracağı büyük çaplı bir iletişim çalışması ile anlatacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir