Elon Musk, Twitter’ın yönetimine giriyor

Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk’ın yüzde 9 hissesini aldığı Twitter’ın yönetim kuruluna katılacağı belirtildi. Twitter, en büyük hissedarı konumuna gelen Elon Musk’ı yönetim kuruluna alacak.

Twitter, en büyük hissedarı konumunda Elon Musk’ı yönetim kuruluna atayacağını açıkladı. Musk, Pazartesi günü Twitter’ın % 9.2 hissesini satın aldığını duyurmuştu.

Musk, Twitter’ın 2024 yılı yıllık genel kuruluna kadar Klas 2 yönetim kurulu üyeliğinde bulunacak. Tesla CEO’su Musk, Twitter’ın yönetim kurulunda görev yaptığı süre boyunca, şirketin % 14.9’dan fazla hissesine sahibi olamayacak.

Konu ile ilgili olarak Twitter CEO’su Parag Agrawal attığı tweette, “Elon Musk’ı yönetim kurulumuza atadığımızı paylaşmaktan ötürü heyecanlıyım. O, bizim hizmetimizin hem tutkulu bir destekçisi hem de şiddetli bir eleştirmeni. Bu da, bizi uzun vadede daha güçlü yapmak için Twitter’da ve yönetim kurulumuzda tam ihtiyaç duyduğumuz şey” ifadelerini kullandı.

Yönetim kurulu haberlerinin ardından Musk’ın Twitter hesabından takipçilerine Twitter’daki paylaşımlarla ilgili ‘düzeltme düğmesi’ isteyip istemedikleri konusunda anket başlattı. Twitter’i aktif şekilde kullanan Musk’ın platformda 80 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir