Elon Musk’a rakip geliyor

Amazon, internet uydularını başlatmak için Bezos’un Blue Origin’i de dahil olmak üzere 3 firma ile büyük şirket ile roket anlaşması imzaladı.

Amazon, United Launch Alliance (ULA), Arianespace ve Jeff Bezos’un Blue Origin şirketi ile lansman sözleşmeleri imzaladı.

Kuiper Projesi, Amazon’un dünyanın herhangi bir yerine yüksek hızlı internet sağlamak için düşük Dünya yörüngesinde 3.236 uydudan oluşan bir ağ kurma planıdır.

Amazon, dünyanın neredeyse her yerinde internet erişimini sağlamak amacıyla uzaya 3 binden fazla uydu göndereceğini açıkladı. Şirket uyduları fırlatmak için üç roket şirketiyle anlaşma yaptığını duyurdu.

Anlaşma, Boeing -Lockheed Martin girişimi olan United Launch Alliance (ULA),  Avrupa şirketi Arianespace ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos tarafından füze geliştirmek için kurulan roket şirketi Blue Origin’i kapsıyor.

Arianespace’in CEO’su Stéphane Israël, “Bu, şimdiye kadar fırlatıcılar için tahsis edilen en önemli sözleşmedir,” dedi 

Elon Musk’ın SpaceX projesi Amazon’un fırlatma sağlayıcıları arasında yer almadı. Amazon’un Project Kuiper adlı uzay tabanlı internet erişim platformunun SpaceX’in Starlink’i ile rekabet edeceği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir