19 Mayıs, Beşiktaş’ta ‘Gençlik Festivali’ ile kutlanacak

İstanbul Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında dört gün boyunca sürecek olan festival düzenleyecek. 16 Mayıs’ta ‘İlk Adım Yürüyüşü’ ile başlayacak olan etkinlikler, 19 Mayıs akşamına kadar konser, söyleşi ve gösterilerle kutlanacak.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da tüm hazırlıklarıyla yakından ilgilendiği festival kapsamında Beşiktaş’ta rengârenk ve coşku dolu bir atmosfer oluşturulacak.

16 Mayıs 1919 günü Bandırma Vapuru’na binmek üzere Beşiktaş İskelesi’nden yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayısta Milli Mücadele ateşini başlatmıştı. Kutlamalara, 16 Mayıs’ta Atatürk’ün milli mücadele ateşini başlattığı ve Akaretler’de yer alan evinin önünden ‘İlk Adım Yürüyüşü’ ile başlanacak. Saatler 16.00’yı gösterdiğinde genci yaşlısı tüm vatandaşlar Ata’nın yaşadığı evin önünde buluşacaklar. Binlerce İstanbullu marşlar eşliğinde Barbaros Meydan’ına yürüyecek. Beşiktaş İskele’den Ata’nın Bandırma Vapuru’na bindiği noktaya da karanfiller bırakılacak.

Gençlik Festivali, Beşiktaş ‘Sanatçılar Parkı Sahnesi’nde

Konserler, söyleşiler, eğlenceli gösteri ve aktivitelerin yer alacağı Beşiktaş Gençlik Festivali ise 16-19 Mayıs tarihleri arasında Sanatçılar Parkı ve Barbaros Meydanı’nda gerçekleştirilecek. 16-17 Mayıs tarihlerinde festivale ev sahipliği yapacak olan ‘Sanatçılar Parkı sahnesi’nde üniversite gruplarının konserleri, üniversiteler arası münazara etkinliği, Nilay Örnek, Aylin Balboa, Celil Nalçakan ve Can Yılmaz’ın katılımları ile Kafa Dergisi Söyleşisi ve Rüştü Onur Atilla ile Doğan Akdoğan’ın yıllardır süren hoş sohbetlerini sahneye taşıdıkları Abur Cubur Show yer alacak.

18 Mayıs’ta Barbaros Meydanı’nda Duman Konseri

Lapstekin’in Barbaros Meydanı’nda 18 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştireceği DJ performansı ve ardından Duman konseri ile etkinlikler devam edecek. Ünlü rock grubu Duman, eşsiz sahne performansı ve sevilen şarkılarıyla Beşiktaş’ta gençlerle buluşacak.

19 Mayıs’ta ‘O Zaman Renk Koşusu’ ve Zeynep Bastık Beşiktaş’ta

19 Mayıs günü, etkinlikler ‘O Zaman Renk Koşusu’ ile başlayacak. Ortaköy Meydanı’nda başlayacak olan koşu ile Beşiktaş sokakları rengârenk olacak. Barbaros Meydanı’nda son bulacak koşunun ardından Lapstekin’in DJ performansı ve KÖFN konseri düzenlenecek.

Saat 21.00’de ise Zeynep Bastık konseri düzenlenecek.  Yapılacak olan tüm kutlamalara Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da katılım sağlayacak.

FESTİVAL PROGRAMI

16 Mayıs Pazartesi

Akaretler

16.00- İlk Adım Yürüyüşü

Sanatçılar Parkı

18.00 Üniversite Grubu Konseri: “Shaker” (Boğaziçi Üni.)
19.30 Üniversite Grubu Konseri: “Jetlag” (Bahçeşehir Üni.)
21.00 Kafa Dergisi Söyleşi

17 Mayıs Salı

Sanatçılar Parkı

15.30 Üniversite Grubu Konseri: “Belki Biraz” (Yıldız Teknik Üni.)
17.00 Üniversite Grubu Konseri: “163” (Yıldız Teknik Üni.)
18.30 Üniversiteler Arası Münazara
21.00 Abur Cubur Show

18 Mayıs Çarşamba

Barbaros Meydanı
19.00 Lapstekin (DJ Performans)
21.00 Duman Konseri

19 Mayıs Perşembe

Barbaros Meydanı
17.00 O Zaman Renk Koşusu
18.00 Lapstekin (DJ Performans)
19.30 KÖFN Konseri
21.00 Zeynep Bastık Konseri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir