Bill Gates koronavirüse yakalandı

Dünyanın en zengin iş insanları arasında yer alan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, yaptığı paylaşımla koronavirüse yakalandığını duyurdu.

Covid-19 pandemisi ile mücadelede aşı çalışmalarına yaptığı yatırımlarla bilinen Bill Gates, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Covid-19 testinin pozitif çıktığını ve hastalığı hafif semptomlarla geçirdiğini belirtti.

Salı günü paylaştığı bir Twitter dizisinde, COVID-19 için yaptığı testin pozitif sonuçlandığını kaydeden ünlü milyarder, “COVID için pozitif test ettim. Hafif semptomlar yaşıyorum ve tekrar sağlıklı olana kadar izole ederek uzmanların tavsiyelerine uyuyorum” ifadelerini kullandı.

Gates, hafif semptomlar yaşadığını ve “tekrar sağlıklı olana kadar tecrit ederek uzmanların tavsiyelerine uyduğunu” tweetledi. Bir tweet dizisine “aşı olduğu ve güçlendirildiği ve testlere ve mükemmel tıbbi bakıma erişimi olduğu için şanslı” olduğunu belirtti.

Bill Gates, Covid-19 pandemisinin başlamasıyla birlikte yoksul ülkelerin aşı ve ilaca erişiminin savunucusu olurken bu konuda birçok çalışmaları desteklemişti.

Gates Vakfı, 2021 yılı Ekim ayında, dar gelirli ülkelerin ilaç üreticisi Merck’in antiviral Kovid-19 hapına erişimini artırmak amacıyla 120 milyon dolar harcayacaklarını duyurmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir