Elon Musk, Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro ile buluştu

Elon Musk, Amazon yağmur ormanı planlarını görüşmek üzere Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile bir araya geldi.

Her iki figür de Amazon yağmur ormanlarında gerçekleşebilecek bağlantıyı ve akılda kalan birkaç projeyi tartışmak istedi. Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkesini ziyaret eden Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi Elon Musk ile Sao Paulo şehrinde bir araya geldi.

Başkan Bolsonaro, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Brezilya İletişim Bakanı Fabio Faria’nın daveti üzerine Brezilya’yı ziyaret eden Elon Musk ile görüştüm. Diğer konuların yanı sıra bağlantı, yatırımlar, inovasyon ile Amazon’umuzun korunmasını güçlendirmek için teknoloji kullanımı ve Brezilya’nın ekonomik potansiyelini gerçekleştirme konularını ele aldık.” ifadelerini kullandı.

Tesla CEO Elon Musk and Brazil’s President Jair Bolsonaro attend a meeting in Porto Feliz city in Sao Paulo state, Brazil May 20, 2022. Kenny Oliveira/MCom/Handout via REUTERS

Başkan Bolsonaro, sözlerine devamla “Amazon’un Brezilya’daki ve dünyadaki herkes tarafından bilinmesi, bu bölgenin coşkusunu, onu nasıl koruduğumuzu ve bu bölge hakkında yalan yayanların bize ne kadar zarar verdiğini göstermesi için Elon Musk’a güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Bolsonaro, milyarderi bir “özgürlük efsanesi” olarak nitelendirerek, “Özgürlük geleceğin çimentosudur” dedi.

Elon Musk da Twitter hesabında Brezilya ziyaretle ilgili olarak, “Kırsal alanlardaki 19 bin internete erişimi olmayan okul için Starlink’in uzaya fırlatılması ve Amazon’un çevre izlemesi için Brezilya’da olmaktan çok heyecanlıyım!” değerlendirmelerinde bulundu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir