Erman Ilıcak, ‘Japonya’nın en yüksek devlet nişanı’nı aldı

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Japonya İmparatoru Naruhito tarafından Japonya’nın en yüksek devlet nişanı olan ‘Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı’ ile taltif edildi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin salgının en yoğun olduğu dönemde hızla tamamlanması, Türkiye ile Japonya arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve dostluğun geliştirilmesi yönünde sergilediği çabalar dolayısı ile Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, Japonya İmparatoru Naruhito tarafından Japonya’nın en yüksek devlet nişanı olan’Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı’ ile taltif edildi.

Japonya Büyükelçiliği ev sahipliğinde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen nişan tevdi törenine, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Japonya Başbakanı Özel Danışmanı Isao İijima, Japonya Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Sojitz Üst Yöneticisi (CEO) Masayoshi Fujimoto ve il protokolü katıldı. Japonya Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki’nin Nişan Beratı’nı okumasının ardından ‘Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı’ takdim edildi.

Dr. Erman Ilıcak, nişanın tevdi edilmesinin ardından gerçekleştirdiği teşekkür konuşmasında, “Köklü tarihe sahip olan bu anlamlı ödüle layık görüldüğüm için Majesteleri Japon İmparatoru Naruhito’ya, Japon hükümetine, ödül törenine iştirak ederek beni onurlandıran Sayın Isao İijima’ya, Sayın Büyükelçi, Sayın Başkonsolos ve saygıdeğer Japon halkına şükranlarımı sunarım. Coğrafi uzaklığa rağmen derin, güçlü, samimi bağlarla birbirine bağlı iki ülkenin dayanışmasının, tarihi dostluğunun bir nişanesi olan bu ödülü; ülkem, tüm Rönesans çalışanları, ailem ve şahsım adına almaktan büyük onur duyuyorum      “ ifadelerini kullandı.

“Rönesans Holding, ileri tıp yatırımlarıyla müthiş ilerleme kaydediyor”

Türkiye’nin uluslararası statüsünün her geçen gün daha da arttığını ve Japon hükümetinin Türkiye’ye daha fazla önem verme politikası izlediğini belirten Japonya Başbakanı Özel Danışmanı Isao İijima, “Rönesans Holding, son zamanlarda Japon firmalarıyla birlikte iş alanını genişleterek ileri tıp ve Orta Asya bölgesindeki yatırımları sayesinde müthiş ilerleme kaydediyor.

Bu nişan töreninin, bu hastaneyi yapmanın ötesine geçen iki şirketin güçlenmesine ek olarak Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkinin güçlenmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum. Sayın Ilıcak ve ailesini, Rönesans çalışanlarını içtenlikle kutluyorum” şeklinde konuştu.

Rönesans ile partner olarak beraber ilerlemekten gurur ve mutluluk duyduklarını belirten Sojitz CEO’su Masayoshi Fujimoto, ” Ilıcak, uzun yıllardır şirketimiz de dahil olmak üzere Japon şirketleri ile birlikte Türkiye ve Orta Asya ülkelerindeki altyapının geliştirilmesine yönelik çabalarıyla Japon sanayisinin ve ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmuş ve başarıları geniş kitlelerce kabul görmüştür” dedi.

Japonya’nın yabancılara verdiği en yüksek nişan

1875’ten bu yana Japonya’nın ilk ulusal nişanı olan Yükselen Güneş Nişanı, 1981 yılından itibaren Japonya İmparatorunun takdiriyle, değerli çalışmalara imza atan yabancılara da veriliyor. Yükselen güneş kadar güçlü olmayı simgeleyen ödüle bugüne kadar aralarında eski başbakanlardan Adnan Menderes, bakanlar Fatin Rüştü Zorlu, Mevlüt Çavuşoğlu, Kemal Derviş’in yer aldığı 13 isim layık görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir