“34 ülkeye katma değerli teknoloji ihraç ediyoruz”

Türkiye’nin en büyük bulut tabanlı çağrı merkezi platformu AloTech, 10’uncu yılında yurt içi ve yurt dışı hedeflerini açıkladı. Türkiye pazarında son üç yıldır yakaladıkları yüzde 100 büyüme grafiğini önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi hedeflediklerini söyleyen AloTech CEO’su Cenk Soyak, “Geçen yıl kurduğumuz Call Center Studio markasıyla ABD’den Nijerya’ya kadar 34 ülkede hizmet veriyoruz. Bu kısa sürede toplam gelirimizin yaklaşık yüzde 20’sini yurt dışından elde etmeye başladık. Hedefimiz iki yıl içinde bu oranı yüzde 50’nin üzerine taşımak. Böylece kendi yazılımımız ile rekabet ettiğimiz pazarlara katma değerli teknoloji ihraç ederek, ülkemize yurt dışından daha fazla döviz kazandıracağız” dedi.

Hizmet verdiği 600’ün üzerinde müşterisiyle Türkiye’nin en büyük bulut tabanlı çağrı merkezi platformu olan AloTech, 10’uncu yılını kutladı. AloTech’in üç ortağı; CEO Cenk Soyak, CTO İdris Avcı ve CSO Korhan Erçin’in ev sahipliğinde düzenlenen Bulutla Sınırların Ötesine’ etkinliğine çağrı merkezi ve çağrı merkezi yazılım pazarı sektörü temsilcileri ile AloTech’in yatırımcıları ve hizmet verdiği müşteriler katılım gösterdi.

 “Gelirimizin yarısından fazlasını yurt dışından sağlamayı hedefliyoruz”

AloTech’in kurulduğu 2012 yılında çağrı merkezi sektöründe bulut teknolojilerinin çok az bilindiğini söyleyen AloTech CEO’su Cenk Soyak, “Geliştirdiğimiz ileri teknoloji ve yazılım gücümüz sayesinde yurt içindeki portföyümüzü genişleterek sektörümüzün en büyük şirketi olduk. Şu anda 600’ün üzerinde müşterimiz var ve bu müşterilerimizin 100’e yakını chat çözümlerimizi de kullanıyor. Türkiye pazarında son üç yıldır yakaladığımız yüzde 100 büyüme grafiğini önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi hedefliyoruz. Bununla birlikte geçen yıl kurduğumuz Call Center Studio markasıyla aralarında ABD, Kanada, Filipinler, Romanya ve Nijerya’nın da olduğu 34 ülkede hizmet veriyoruz. Şu anda gelirimizin yaklaşık yüzde 20’sini yurt dışından elde ediyoruz. Katma değerli teknoloji ihraç ederek, ülkemize de yurt dışından döviz kazandırıyoruz. Hedefimiz iki yıl içinde bu oranı yüzde 50’nin üzerine taşıyarak, yurt dışı gelirimizin yurt içi gelirimizden daha fazla olmasını sağlamak. Bunun için yeni yatırım turuna çıkmayı da planlıyoruz. Önümüzdeki dönem için en önemli hedeflerimizden biri de Türkiye’den çıkan bir teknoloji unicorn’u olmak” dedi.

“En önemli gücümüz insan kaynağımız ve Ar-Ge yatırımlarımız”

Beş kişiyle yola çıktıkları ekiplerinin 134 kişiye ulaştığını belirten Soyak, uyguladıkları kalıcı uzaktan çalışma modeli sayesinde Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından genç yeteneklerle çalışma imkanı bulduklarını ifade etti. İnsan kaynağıyla birlikte en önemli güçlerinin Ar-Ge ve inovasyon yatırımları olduğuna dikkat çeken Soyak, “Kurduğumuz Ar-Ge merkezi ve Yapay Zeka Laboratuvarı’nda yapay zeka destekli çağrı ve müşteri temsilcisi tahmin sistemleri, görüntülü görüşme üzerine çalışıyoruz. Çağrı ve chat trafiğimiz ile ilgili duygu durumu ve talep analizine yönelik çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Bu süreçte Ar-Ge’ye ayırdığımız bütçeyi her geçen yıl artırarak, yüzde 8’e yükselttik” diye konuştu.

 Yeni arayüz’ün tanıtımı gerçekleştirildi

AloTech’in 10’uncu yıl etkinliğinde platformun yeni arayüzü de tanıtıldı. AloTech üzerinden çağrı karşılayan 20 binden fazla müşteri temsilcisinin işlerini kolaylaştırıp, verimliliklerini artıracak şekilde tasarlanan yeni arayüzle birlikte fonksiyonlar da zenginleştirildi.

“Çağrı Merkezlerinin Kâr Merkezlerine Dönüşümü” ve “Yurt Dışına Açılmak ve Yatırım Almak için Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?” temalı iki panel düzenlenen 10’uncu yıl etkinliği, “Ali İhsan Varol ile Kelime Bulmaca Yarışması” ve “Pandami Music” konseriyle keyifli anlara sahne oldu.

Müşterilerine gerçek anlamda katma değer sağlayan bir iş ortağı olmayı amaçlıyor

2012 yılında kurulan AloTech, müşterilerine çağrı merkezi hizmeti sunmak isteyen işletmelere tüm çağrı merkezi fonksiyonlarını internet üzerinden sağlayan bir teknoloji şirketidir. Geleneksel teknolojilerin aksine donanım, yazılım, sunucu gibi yatırım maliyetleri ve bakım, onarım, lisanslama ve upgrade gibi işletme gereksinimleri olmayan bulut hizmetleriyle çağrı merkezlerine esneklik, maliyet avantajı, yönetim ve kullanım kolaylığı kazandırmayı hedefleyen AloTech bu yaklaşımıyla bulut teknolojilerinin Türkiye’deki öncüleri arasında yer alıyor. Müşterilerine sesli ve yazılı iletişim kanalları üzerinden çeşitli çözümler sunan AloTech, tüm hizmet portföyünü ‘kullandığın kadar öde’ modeliyle ücretlendirerek müşterilerine gerçek anlamda katma değer sağlayan bir iş ortağı olmayı amaçlıyor.

Ulusal Ar-Ge kapsamında TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından desteklenen AloTech, hâlihazırda 34 ülkede sürdürdüğü yurt dışı faaliyetlerini ise ‘Call Center Studio’ markasıyla gerçekleştiriyor. Şirket 2020 yılında, dünyanın en prestijli teknoloji ödülleri arasında yer alan ve yenilikçi şirketlerin sıralandığı Red Herring North America Top 100 listesine girdi. AloTech 2020 yılının ikinci çeyreği itibarıyla #benneredeysemAloTechorada mottosuyla kalıcı olarak ofissiz çalışma modeline geçiş yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir