“2022’de bir mağaza açılışı hedefliyoruz”

Piyasadaki tüm olumsuzluklara rağmen yılmadan çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini söyleyen Özlem Günaydın, 2022’de açmayı planladıkları yeni mağaza ile hem görünürlüklerini hem de kârlılıklarını artırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

KYS Chairs’in temelleri 1965 yılında, mobilya sektöründe imalata başlayan Kenan Yeni tarafından atıldı. Eskişehir’in en büyük ve başarılı marangoz ustalarından biri olarak bilinen Kenan Yeni, ahşap mobilya ve dekorasyon alanında tanınmış bir zanaatkar olarak kuruluşundan kısa bir süre sonra sektörde kendine önemli bir yer edindi. Kuruluşunda aktif rol aldığı Baksan Sanayi Sitesi’nde üretim faaliyetlerine devam eden Kenan Yeni, özellikle kendi tasarımı olan sandalye ve masa ürünleri ile marka haline geldi.

Bugün üretim teknolojisi, kalitesi ve güvenilirliği ile muadili sandalye ürünlerine göre oldukça farklı bir çizgide hizmet veren KYS Chairs, yıllar içerisinde gelişimini devam ettirdi ve sektörün bilinen isimlerinden birine dönüştü.

2001 yılında Kenan Yeni’nin vefatından sonra çizdiği yolda ve onun hizmet anlayışı ile ilerleme kararı alan firma, kurucusunun aziz hatırasına saygı duruşu niteliğinde “Kenan Yeni Sandalyerleri”nin baş harflerinden oluşan KYS markası ile üretim ve satış faaliyetlerine devam etti.

Kenan Yeni’nin ardından yönetim koltuğunu devralan Özlem Günaydın, babasının en başından itibaren oluşturduğu vizyon ve hedeflere sadık kalarak kendi tasarımları olan kaliteli ve güvenilir ürünleri üretmeye, onun çizgisini ve ideallerini korumaya özen gösterdiklerini söyledi.

Yarım asrı deviren KYS Chairs’in kalite ve müşteri memnuniyetini odağına alarak en iyi hizmeti verdiğini belirten Günaydın, bunu devam ettirebilmek adına alanında uzman ve nitelikli bir kadro ile çalıştıklarını dile getirdi.

“Mevcut koşullar sektörü ve bizi zorluyor”

Pandeminin hâlâ devam eden etkilerinin yanında artan enflasyon, döviz kurundaki dalgalanmalar ve en son patlak veren Rusya-Ukrayna Savaşı ile beraber, tüm dünyada ve tüm sektörlerde olduğu kendi sektörlerinde de sıkıntılar yaşandığını kaydeden Özlem Günaydın, “Ham maddeyi bulma sıkıntısı, her gün artan maliyetler ve nitelikli eleman sorunu sektörümüzü olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

Tüm olumsuzluklara rağmen, değerlerinden ödün vermeden üretmeye devam ettiklerini belirten Günaydın, “Piyasadaki olumsuz etkiler, hedeflerimize ulaşma süremizi uzatsa da vazgeçmiyoruz. Temel hedefimiz, 2022 yılında en az bir mağaza açarak üretimi daha verimli hale getirmek, ihracatımızı ve ciromuzu artırmaktır. Yeni ürün tasarımlarının yanı sıra açacağımız mağaza ile daha ulaşılabilir olmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir