“2022’de yurt dışı pazarına açılmayı hedefliyoruz”

Mersis Bilgi Teknolojileri’nin 2022’nin ilk çeyreğini çok hareketli bir şekilde geçirdiğini aktaran şirketin kurucuları Ece Kutlucan ve Gül Düzgider, 2022 ile beraber Ar-Ge’ye daha fazla ağırlık vermeye başladıklarını, yeni ürünlerini pazara sunacaklarını ve bu senenin sonuna kadar yurt dışına açılmayı hedeflediklerini belirttiler.

Mirsis Bilgi Teknolojileri’ni değerli ortağı Gül Düzgider ile kurduğunu belirten şirketin Kurucu Ortağı Ece Kutlucan, 2008 yılında faaliyete geçtiklerinde iki kadınken, şu an 300’e yakın çalışan ve 26 binden fazla CV barındıran bir aday havuzu ile yollarına devam ettiklerini söyledi.

Gül Düzgider ise İstanbul Ataşehir’de bir merkez ofis ve Ar-Ge merkezi ile Ümraniye Boğaziçi Üniversitesi teknoparkında bir şubesi bulunan Mirsis’in üç şirketten oluştuğunu kaydederek “Mirsis, güncel haliyle üç şirketten oluşuyor; Mirsis, Odak ve Miera. Mirsis Bilgi Teknolojileri, şirketler grubumuzun özel yazılım geliştirme, teknoloji dönüşümü, proje yönetimi ve benzeri hizmetleri sağlayan ana şirketi. Odak, özellikle IT insan kaynakları konusunda uzman niteliğinde. Başta finansal kurumlar olmak üzere birçok şirkete insan kaynakları hizmeti veriyoruz. Miera ise, ağırlıklı olarak KOBİ’lere sistem danışmanlığı ve destek hizmetleri sağlayan, ayrıca üçüncü parti yazılımların satışını yapan bir ticaret ve bilgi teknolojileri şirketi” dedi.

“Tecrübemiz ve mutlu çalışma ortamımız bizi ileriye taşıyor”

 Müşteriyi hızlı analiz edip, uygun çözümleri doğru zamanda kendisine ulaştırabildiklerini belirten Düzgider, “Bunun yanında Mirsis’in multidisipliner yapısı da bize farklı alanlarda gelişmiş bir kompleks çalışma ortamı sunuyor. Şirketler arasında bilgi alışverişi ve ortak çalışmalar çok fazla. Bu şekilde sorunlardan çözümlere hızlı geçişler yapabiliyoruz” diye konuştu.

Mutlu çalışma ortamına dikkat çeken Ece Kutlucan ise “Sağlam tecrübemiz ile birlikte Mirsis çatısı altına giren her çalışma arkadaşımıza sıcak bir ortam sunuyor olmamız da önemli bir detay. Şirketimiz içinde mutlu bir çalışma ortamı var. Çalışanların şirketlerini benimsemeleri verimlilik açısından çok önemlidir biliyorsunuz. Biz burada stresi minimize edilmiş bir çalışma ortamı üzerine uğraşıyoruz. Bu nedenle başarımızın daha hızlı katlandığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘Dijitalleşme’ krizin kazananı

 Son dönemlerde artan maliyetlere ve mevcut durumdaki olumsuzluklara da değinen Gül Düzgider, dijitalleşmenin artan etkisi ile krizin kazananlarından olduklarını kaydederek “Bizim bu kriz ortamında artımız şu oldu; bilgi teknolojileri alanı, üretimin çoğunlukla somut maddelere dayalı olmadığı bir yapıda ilerliyor. Diğer yandan bildiğiniz üzere pandemi süreci ve sonrasında sektör büyük bir ivme kazandı. Artık her şey eskisinden çok daha dijital. Biz de bu süreçte çok yoğun çalışarak daha fazla ileri gitmenin her gün yeni bir yolunu arıyoruz. Nitekim buluyoruz da” dedi.

Gül Düzgider’in dijitalleşme yaklaşımına kendisi de vurgu yapan Ece Kutlucan, “Gül’ün de dediği gibi 2020 yılı ve sonrasında pandeminin de etkisi ile tamamen dijitalleşmeye odaklı bir çağa atladık. Asla hız kesilmeden çalışılması gereken bir sürece geçildi. Biz de yeniyi kovalamak ve çağın hızını kaybetmemek amacıyla çok çalışıyoruz. Açık konuşmak gerekirse ve deyim yerindeyse, bazen başımızı kaşıyacak vaktimiz olmuyor. Tüm grup şirketleri şu anda harıl harıl bir şeylere yetişmeye çalışıyor. Baş döndürücü derecede aktif fakat bir o kadar da keyifli bir dönemin içinde Mirsis” diye konuştu.

“2022’de Ar-Ge merkezimize yöneldik”

 Mirsis’in 2022’deki hedef ve planlarına değinen Ece Kutlucan, “2022’de özellikle Ar-Ge merkezimize yöneldiğimizi söyleyebilirim. Yatırımları, ürettiğimiz çözümleri katma değerli servis olarak sunma hedefimiz var. Bunların içerisinde; dijital transformasyon, uyarıcı sistemler, iş zekası uygulamaları gibi güncel konular mevcut. Aynı zamanda, müşterilerimizle daha derin ilişki kurmayı, bununla birlikte tabi ki ürettiğimiz çözüm ve ürünlerle yurt dışı pazarına açılmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Şu anda hazırda iki yeni ürünleri olduğunu kaydeden Gül Düzgider ise “Bunlar, dijital cüzdan ve finansal performans yönetimi. Bu iki ürüne yönelik çalışmalarımızda, sektöre sunulmuş yenilik tekliflerimiz mevcut. Pazara taze kan olarak giren bu iki ürün şimdiden bizi çok heyecanlandırıyor. Ek olarak, Eureka’ya sunulmuş belirli birkaç eylemden duyguları temin eden ve daha önce elde edilmemiş veriyi toplu biçimde tutan bir tavsiye motoru önerimiz var. Üzerinde çalışıyoruz. Dediğimiz gibi, bu sene çok hareketli geçecek, bu geçirdiğimiz ilk çeyrekten çok rahat anlaşılabiliyor” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir