“Ar-Ge’ye yöneldiğimiz bir dönemdeyiz”

Son yıllardaki mevcut olumsuzlukları ve krizi fırsat bilip, Ar-Ge’ye yöneldiklerini söyleyen Burçak Cellat Korkut, Ar-Ge merkezlerinde hem kısa vadede satışa dönüşecek ekonomik ürünler hem de çok kapsamlı teknolojilerin ürünlere uygulanması üzerine çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

1996 yılından beri havlupan ve radyatör sektöründe üretici olarak faaliyet gösteren Hammam, ayrıca birçok özel projeye de mühendislik çözümleri alanında hizmet veriyor. Firmanın Türkiye’de ve Avrupa’da 50’den fazla modelde tasarım tescili bulunuyor ve katma değerli ürünlerini 40’tan fazla ülkeye ihraç ediyor.

Tüm faaliyetleri, kendi bünyelerindeki takım arkadaşları ile yönettiklerini ve bunun da kendilerine birçok farklı bakış açısı sağladığını belirten Korkut, “Endüstriyel tasarım ekibimiz, klasik tasarımdan modern tasarıma kadar farklı zevklere hitap eden, farklı ihtiyaçlara çözüm bulan, tasarımda öncü, fonksiyonel ürünler tasarlıyor” ifadelerini kullandı.

Tasarım sürecinde insandan sanata, mimariden bilime pek çok alandan beslendiklerini kaydeden Korkut, “Hammam Design Radyatör endüstriyel tasarım ekibi olarak Ar-Ge ekibimizle güçlü bir takım oluşturarak, kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını analiz ediyor, deneyimlerini ve beklentilerini gözlemliyor, ihtiyaç hissetmeseler dahi kullandıkça önemini anlayacakları değerleri tespit ederek yaşamlarını güncellemek üzere çalışıyoruz” diye konuştu.

Farklı zevklere uygun renk, doku ve modellerde üretim yaptıklarını ifade eden Korkut, ürünlerinin yaşamın her alanına uyum sağlayabilecek işlevsellikte olduğunu vurguladı.

“Yeni fabrika binamızın projelendirilmesi sürecindeyiz”

Son yıllardaki olumsuzluklar karşısında sektörün kârlılığının düştüğünü, bir iş için daha fazla zaman ve emek harcandığını kaydeden Korkut, “Sürekli artan maliyetlerle karşı karsıyayız. Pandeminin devam eden etkisi ile görüşmelerin kısıtlı kalması iletişim kalitesini de düşürüyor. Ancak sektördeki önemli oyunculardan biri olarak, cirolarımızı artırarak ve yeni yatırımlar planlayarak süreci sürdürebildiğimiz için yine de gelecekten umutluyuz.

Biz, bu süreci fırsat olarak değerlendirip, gelecek için Ar-Ge çalışmalarına yöneldiğimiz bir dönemdeyiz. Çok farklı ülkelere olan ihracatımız, farklı kanallarla beslediğimiz ithalat veya yurt içi tedarik zincirimiz ile yolumuza devam ediyoruz” dedi.

2022 yılı sonunda hayata geçirmek için üzerinde çalıştıkları ekonomik ürün projeleri olduğunu belirten Korkut, sözlerine devamla “Bakanlık onaylı Ar-Ge merkezimiz hem satışa dönüşecek ürün odaklı kısa vadeli projeler hem de gerek 2022 gerekse ileriki yılları kapsayacak çok kapsamlı farklı teknolojilerin radyatörlerde uygulanması ile ekonomik ısınma yaratma projeleri üzerinde çalışıyor. Ayrıca ikinci fabrikamızı kurmak için 2021 sonunda yaptığımız yer yatırımı üzerine yeni fabrika binamızın projelendirmesini sürdürüyoruz. Hem çalışanlarımız için sosyal alanlar hem ilerde kurmak istediğimiz teknik servis ağımız için hayata geçireceğimiz ‘Hammam Academy’ hem de yeni üretim hatlarımız için büyük bir heyecanla mimari detaylar üzerinde çalışıyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir