Dijital dönüşümde uçtan uca hizmet sunuyor

DDTECH, KnowYourX ve Dijital Kurye markaları ile farklılaşmak ve rekabetçi pozisyonunu artırmak isteyen firmalara günün gereksinimlerine uygun şekilde uçtan uca dijital dönüşüm projeleri sunduklarını aktaran Kamil Durmuş, pazar liderliğini elinde bulunduran ve ilkleri başaran markaları ile globalde de aynı başarıyı yakalama hedefinde olduklarını belirtti.

Türkiye’nin ilk dijital dönüşüm ajansı DDTECH, 20 yılı aşkın tecrübe ile 2017 yılında, yerli dijital dönüşümü başlatma ve geliştirdiği uçtan uca ürün ve çözümler ile global standartlarda hizmet sağlama hedefiyle ortaya çıktı. Yola çıktığı ilk günden bu yana, Türkiye’de ve dünyada, şirketlerin dijital dönüşüm ihtiyaçlarına yardımcı yenilikçi teknolojiler ve çözümler üreten firma; bundan beş sene önce bir teknoloji start-up’ı olarak başladığı yolculuğuna bugün alanında uzman 100 kişinin üzerinde bir ekip ve üç farklı şirketten oluşan bir şirketler grubu olarak devam ediyor.

Grup bünyesindeki şirketlerden KnowYourX, regülasyonlara ve tüm mevzuatlara tam uyumlu şekilde sunduğu uçtan uca çözümler ile hem uzaktan hem de yüz yüze kanallar aracılığıyla kişi, kimlik ve adres doğrulamaya olanak sağlıyor. Diğer bir şirket Dijital Kurye, geleneksel imza işlemlerinin aksine imzalatılmak istenen belgelerin, dijital olarak doğrulanan kişiler ile uzaktan ya da kuryeler aracılığıyla kapıda imzalatılmasını sağlıyor. Şirket, dijital kontrat yönetimi ve kapıda kimlik doğrulama alanında dünyada bir ilk olarak hizmet veriyor. DDTECH ise, diğer iki grup şirketinin geliştirdiği yerli ve milli çözümleri ihtiyaçlara yönelik gerekli tüm yazılım ve servislerle birleştirerek pazarda farklılaşmak isteyen müşterilerin dijital dönüşüm ihtiyaçlarına yönelik uçtan uca projeler yürütüyor. Bir ürün ve çözüm fabrikası gibi hareket ediyor.

DDTECH’in, Türkiye’de yenilikçi teknolojileri geliştiren ve uygulayan ilk dijital dönüşüm ajansı olmasının yanında sektörel regülasyonlara uyum anlamında müşterilerine sağladığı hızlı ve güvenilir çözümlerle de ilkleri yaşattığını belirten Durmuş, sözlerine şöyle devam etti: “Dijital Kurye, dünyada ilk kez kontrat yönetimi ve kişi doğrulama süreçlerini servis olarak sağlayarak müşterilerini pazardaki büyük rakiplerine teknoloji yatırımı yapmadan yaklaştıran tek şirket olarak hizmet sağlıyor. KnowYourX ise, Türkiye’de pazar liderliğini kullanıcı deneyimine borçlu. Bununla birlikte geliştirdiği yenilikçi doğrulama servisleri ile de kişi ve kimlik doğrulamanın dışında pazarın teknoloji öncüsü olarak ilerlemeye devam ediyor.

DDTECH Şirketler Grubu olarak gücümüzü, güvenilir ve alanında uzman ekibimizden alıyoruz. Bizi farklı kılan en önemli yönümüz, birbirimize verdiğimiz değer. Ekibimizle birlikte yürüttüğümüz Ar-Ge faaliyetleri ve geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojiler ile bu yolda güçlü adımlarla ilerliyor ve her gün yeni bir başarıya imza atıyoruz.

Dijital dönüşüm yolunda sunduğumuz uçtan uca ürün ve çözümlerle regülasyonlara tam uyumlu ve uluslararası standartlara uygun bir şekilde hizmet veriyoruz. BTK, BDK, BDDK, SPK’ya tabi olan kurumların ihtiyaçları ile ilgili tanımlanmış olan regülasyonlara karşı çok hızlı aksiyonlar alarak çözümler üretiyoruz. Bu anlamda, aldığımız kararlar ve çözümler ile sektörde markamızı farklı kılıyoruz.

Grup olarak hem yazılım geliştirme yapan hem bir reklam ajansı gibi çalışıp tasarımdan müşteri deneyimi dizaynına kadar tüm süreci hazırlayan, proje yönetimi ekiplerimizle uluslararası standartlarda ve ölçekte projeleri yönetebilen, kendi satış ve pazarlama ekipleri bulunan bir şirketler topluluğuyuz. Bizi farklı kılan müşteri ihtiyaçlarına eksiksiz ve hızlı cevap verebilme yeteneğimizdir.”

Pandemi ile birlikte özellikle yazılım geliştirme konusunda insan kaynağı ile ilgili ciddi bir maliyet artışı yaşandığını ifade eden Durmuş, bir yandan kendi çalışanlarını yetiştirdiklerini diğer yandan DDTalent programı ile şirkete ve Türkiye’ye yeni insan gücü kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

“Global yatırımlarımızı hızlandırdık”

Kuruldukları günden bu yana, global pazarlarda yer alma ve ürünlerini yurt dışına ihraç etme hedefi ile hareket ettiklerini dile getiren Durmuş, “Ürünlerimizin lisans yapısını, dil özelliklerini ve tüm sertifikasyonlarını bu hedeflerimizi destekleyecek şekilde oluşturduk. Bu süreçte önce yakın Avrupa ve Orta Doğu olmak üzere, global pazarlardaki yatırımlarımızı hızlandırdık. Bu hedefimizi destekleyici bir adım olarak, Estonya’da bir ofis açtık. Yine Azerbaycan’da çok ciddi satış ve pazarlama faaliyetleri yürütüyoruz. Global arenada gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve projeler ile son dönemlerde artan maliyetleri dengelemeyi planlıyoruz” dedi.

“Şirketlerimiz yatırım noktasında ilgi görüyor”

DDTECH Şirketler Grubu olarak, 2022 yılının ilk çeyreğini ürettikleri projeler ve aldıkları ihalelerle oldukça verimli tamamladıklarını söyleyen Durmuş, sözlerini yakın dönem planlarını açıklayarak tamamladı: “2021 yılı şirketlerimizin hazırlık aşamasını tamamladığımız, ürünlerimizi olgunlaştırdığımız ve sahaya çıkardığımız bir yıl oldu. Bu kapsamda 2022 yılı itibarıyla DDTECH bünyesinde bir ürün olarak geliştirilen Dijital Kurye, 81 ilde 974 eğitimli ve donanımlı kuryesi ile sahada hizmet veren bir şirket haline geldi ve ciddi değerlemelere ulaştı. Yine aynı şekilde KnowYourX sadece Türkiye’de değil, bölge ülkelerde de sunduğu ürün ve çözümler ile adından söz edilen bir şirket oldu. Ana şirketimiz DDTECH ile bu süreçte oldukça büyük projeler tamamladık ve halihazırda yeni projelere de imzamızı atıyoruz. Ülkemizde dijital gelişim ve dönüşüm sürecine katkı sağlamak, yön vermek ve bu bağlamdaki kazanımlarımızla global arenada söz sahibi olma hedefiyle ilerlememizi sürdürüyoruz. Tüm bu çalışmalarımız yatırım anlamında da oldukça ilgi çeken şirketler olmamızı sağladı. Hem Dijital Kurye hem de KnowYourX markalarımız için büyük fon ve kurumlarla yatırım görüşmeleri yapıyoruz.”

 “Knowyourx, Avrupa’nın en büyüklerinden biri olacak”

Dijital Kurye şirketimiz, 15 Şubat’ta resmi olarak sahaya çıktı. Şu anda da 29 firma ile kontrat yönetimi işlerini yapmak üzere sözleşme imzalamış durumda. Dijital Kurye hem Türkiye’deki tüm regülasyonlara tam uyumlu çalışıyor hem de bir teknoloji şirketi olarak çalışanının ve müşterilerinin hayatını kolaylaştıran tüm teknolojileri iş modelinin bir parçası haline getiriyor.

Diğer yandan telekom sektöründe Türkiye’nin önemli iki operatörünün projeleri, KnowYourX’in ürünleri ile hayata geçirildi. Bu iki operatörde yılda 150 milyonun üzerinde doğrulama yapacak olan KnowYourX, önümüzdeki yıl içinde Avrupa’daki en büyük oyunculardan birisi haline gelecek. Ayrıca yürüttüğümüz bu proje ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek oldukça gurur ve mutluluk verici. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir