Doybox Gıda ‘Bidaa’ markasıyla EDT pazarında iddialı

Yankı Yemek’in sektör deneyimi ve vizyonunu arkalarına alarak BİDAA markası ile sektöre giriş yaptıklarını kaydeden Esranur Koçi, uzun bir Ar-Ge’nin sonrasında satışa hazır hale gelen BİDAA hazır yemek paketlerinin her birinin geleneksel lezzet barındırdığını söyledi.

 30 yıllık deneyimi ile hazır yemek sektöründe faaliyet gösteren Yankı Yemek firmasının iştiraki Doybox Gıda, BİDAA markasıyla hazır paket yemek sektöründe iddialı bir şekilde yerini aldı.

Bursa’daki merkezin yanı sıra İstanbul ve Milano’da üç yıl süren Ar-Ge çalışmalarının sonunda hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun bir ortamda hazırlanma aşamasına gelen BİDAA hazır paket yemekler, besin değeri ve lezzeti korunarak paketleniyor ve restoranlar, oteller, ofisler, fabrikalar ve doğrudan tüketicilerin beğenisine sunuluyor. 

Doybox Operasyon Yöneticisi ve Gıda Mühendisi Esranur Koçi, yola çıkarken ev dışı tüketim (EDT) olarak adlandırılan yeni nesil beslenme alışkanlığına katkıda bulunmayı ve pişirdikleri ürünleri ev yemeği lezzetinde tüketicilerin beğenisine sunmayı hedeflediklerini söyledi. Yankı Yemek’in sektör deneyimi ve vizyonunu arkalarına aldıklarını belirten Esranur Koçi, “İşe başlamadan önce yaklaşık üç yıllık Ar-Ge çalışması yaptık. Ar-Ge çalışmalarımızda merkez üssümüz Bursa’daki tesislerimizdi. İstanbul ve Milano’dan da çalışmalarımıza destek geldi. Hiçbir gıda katkısı ve koruyucu madde kullanmadan, tamamen geleneksel yöntemlerle hazırladığımız ürünlerimizin lezzet ve besin değerini korumayı başardık. Ardından da binbir emekle geliştirdiğimiz ürünlerimizi tüketicilerle buluşturmak için Doybox A.Ş.’yi kurduk ve BİDAA markasıyla sektöre güçlü bir adım attık” dedi.

Esranur Koçi, yeni nesil tüketim alışkanlıklarına uygun ürünlerinin pazarda gördüğü ilgiden memnun olduklarını da söyledi.

20 dakikada 6 saatlik lezzet

 Doybox Gıda, BİDAA hazır paket yemeklerini; restoranlar, oteller, ofisler, fabrikalar ve doğrudan tüketiciye yönelik olarak da marketler için hazırladıklarının altını çizen Esranur Koçi, ürünlerini kullananların zaman ve efor açısından kazançlı çıkacağına da vurgu yaptı. Esranur Koçi şöyle devam etti: “Örneğin ev veya iş yerinizde kuzu kol tandır hazırlamak için en az altı saate ve ciddi bir hazırlık aşamasına ihtiyacınız olur. Oysa BİDAA kuzu kol tandır ile bu lezzetli ürünü sadece 20 dakika ısıtarak muhteşem lezzeti sofranıza getirebilirsiniz.”

“Ürünlerimiz talebe göre farklı sürelerde saklanabiliyor”

 Günümüzde insanların öğünlerin önemli kısmını ev dışında karşılamaya başladıklarını belirten Koçi, Doybox Gıda’nın her geçen yıl büyüyen EDT pazarı için uzun bir Ar-Ge çalışması sonucunda birbirinden lezzetli ürünleri piyasaya sunduğunu ifade ederek “Ürünlerimizi müşterilerimizden gelecek taleplere göre; 30, 60, 180 gün veya bir yıllık saklama koşullarına göre üretiyoruz. Bu sayede hem bireysel tüketicilere hem de hizmet sektörünün farklı ihtiyaçlarına cevap verdiğimizi düşünüyoruz. Şunu da belirtmek isteriz ki, saklama koşularının hiçbirinde geleneksel lezzetten uzaklaşmadık” diye konuştu.

 “İşletmelerin yetkin personel maliyetine çözüm sunuyoruz”

Doybox Gıda BİDAA ürünlerini tercih eden hizmet işletmelerinin sahiplerinin aklına hiçbir şekilde kalitesizlik maliyetinin gelmeyeceğini, ölçülebilir, sağlıklı, katkısız ve firesiz ürün kullanacaklarından emin olacaklarını da belirten Esranur Koçi, diğer yandan hizmet sektörünün son yıllardaki temel sıkıntısı olan kalifiye eleman sorununa da çözüm bulduklarını söyledi. Ürünlerini piyasaya sunarken işletmelerin kayıp kaçak maliyetini ve rekabet koşullarında en az sayıda yetkin personel ile hizmet vermelerini hedef aldıklarını vurgulayan Koçi, böylece restoranlar, oteller, kafeler, pastaneler kısacası ev dışında akla gelebilecek her yerde müşterilerine çözüm ortağı olmayı başardıklarını belirtti.

Koçi, sözlerine devamla “Ürünlerimizi tercih eden işletmelerdeki personele vereceğimiz kısa eğitimler sayesinde hizmet sektöründeki müşterilerimiz, ilave personele ihtiyaç duymadan kendi müşterilerinin talep ettiği lezzetli ürünleri görsel bir şölen eşliğinde sunabilecekler” ifadelerini kullandı.

 Talep eden işletmelere Ar-Ge desteği

 Doybox Gıda olarak Yankı Yemek’ten gelen geleneğe bağlı kalarak sektörün gelişmesi için bilgilerini talep eden herkesle paylaştıklarını söyleyen Esranur Koçi, dinamik ekipleri ile sektörün ürün geliştirme ve inovasyon çalışmalarında da koşulsuz destek verdiklerinin altını çizdi.

Ar-Ge Talep eden şirketlere destek verdiklerini belirten Koçi, “Müşterimiz olsun veya olmasın, sektörün gelişmesi ve tüketicilere doğruyu sunmak için Ar-Ge talep eden her işletmeye destek veriyoruz. Tüketicilere sağlıklı ve katkısız gıdalar sunmayı, işletmecilere de kontrol edilebilir maliyet sayesinde günlük, haftalık, aylık bütçelemelerini, stok yönetimlerini daha kolay ve planlı bir şekilde yapabilmelerini sağlamayı amaç edindik. Piyasaya yeni girdiğimiz halde, ülkemizin farklı bölgelerindeki birçok restoran zincirine hizmet vermeyi başardık. Hedefimiz, makul bir sürede yurt dışı pazarına da açılmak” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir