Elon Musk, twitter anlaşmasını feshetti

Tesla CEO’su Elon Musk, 44 milyar dolarlık ‘Twitter’ anlaşmasını, anlaşmanın birçok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek sonlandırdığını söyledi. Twitter yönetimi ise anlaşmanın tamamlanması için Musk’a dava açacağını duyurdu.

Tesla CEO’su Elon Musk, sosyal medya şirketinin platformdaki sahte hesaplar hakkında bilgi vermediğini söyleyerek Twitter için 44 milyar dolarlık anlaşmasını sonlandırdığını bildirdi.

Musk, daha önce Twitter’ın paraya çevrilebilen günlük aktif kullanıcılarının (mDAU’lar) yaklaşık %5′inin spam hesapları olduğu yönündeki iddialarını değerlendirmek istediğini söylemişti.

Daha önce Twitter’da % 9,2’lik hisse satın alan Elon Musk, 14 Nisan’da SEC’e yaptığı bildirimde, Twitter’ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu. Twitter’dan 25 Nisan’da yapılan açıklamada, şirketin Musk’a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirilmişti.

Musk, 13 Mayıs’ta sosyal medya şirketi Twitter’ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu.

Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Twitter anlaşmasının, ‘spam ve sahte hesapların toplam kullanıcıların % 5’inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar nedeniyle’ geçici olarak askıya alındığını açıklamıştı.

Sosyal medya şirketi Twitter, Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi Elon Musk’ın yaklaşık 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetme kararının “geçersiz ve haksız” olduğunu bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir