“Polonya ve Almanya ile temsilcilik görüşmeleri yapıyoruz”

Şıklıkları, kaliteleri ve işlevsellikleri ile piyasadaki türevlerinden ayrılan tasarım ürünleri ile dikkat çeken TGBATELIER markası, geçen sene başladığı ihracat ayağını bu sene güçlendirme hedefinde. Marka bu doğrultuda Polonya ve Almanya ile temsilcilik görüşmeleri gerçekleştiriyor.

25 yılı aşkın süredir mimarlık mesleği yaşantısından alınan tecrübeler ile gerçek ihtiyaçların karşılandığı özel ürünleri tasarlayarak hizmet sunan TGBATELIER; ev, ofis aksesuarları, kişiye özel ürün çözümleri, kurumsal hediye tasarımları, deri ürün grupları, fiber saksı imalatı, avize ve aydınlatma çözümleri, özel metal malzeme imalatı alanlarında faaliyet gösteriyor. Firma ayrıca mimari grubu ile de proje fizibilite, maliyet analizi, projelendirme, uygulama, danışmanlık hizmeti veriyor.

TGBATELIER Kurucu Ortağı Mimar Tuğba Alpun Sönmez, markanın türevlerine oranla ayrışan en temel özelliğinin çoğu kendi tasarımları olan ürünleri olduğunu söyleyerek, “Tasarım ürünlerimizin yanında kısıtlı sayıda üretilen koleksiyonlarımız ile de farklılaşıyoruz ve yenilenen koleksiyonlarımızı sürekli farklılaşan estetik ve fonksiyonel ürün grupları ile destekliyoruz. Eşimin de mimar olması, ortak tasarım sürecimizde çeşitli kurguları beraber yaparak ortaya daha özel ürünler çıkarmamızı sağlıyoruz. Her tasarım sürecinde bahsi mevzu ürünü çok yönlü ele alarak oluşturuyoruz; tasarladığımız her bir ürün pek çok şekilde kullanılma özelliğine sahip olabiliyor” dedi.

“Maliyetlerdeki anlık değişimler büyük sıkıntı”

Son yıllarda artan maliyetlerin birtakım sıkıntılar yarattığına vurgu yapan TGBATELIER Kurucu Ortağı Mimar Cengiz Sönmez, özellikle üretim esnasında yaşanan anlık değişimlerin büyük bir sorun olduğunu belirterek “Artan maliyetlerin en büyük sıkıntısı yeni ürün üretirken birim maliyetlerin çok yukarıya çıkması ve anlık değişmeler. Dolayısıyla teklif sürecinde olan her projemizde, zorunlu olarak opsiyon süresini çok kısa tutmak durumunda kalıyoruz. Ürün skalamızda yer alan pirinç ve alüminyum ham maddelerindeki anlık dalgalanmalar özellikle mevcut işlerin devamlılığını sağlamada problemler yarattı” dedi.

Maliyetlerdeki sıkıntıların da etkisi ile 2022 yılının ilk çeyreğinde hedefledikleri bütçelere ulaşamadıklarını ancak ikinci yarıya iyi başladıklarını kaydeden Tuğba Alpun Sönmez ise “İlk çeyrek dönem çok da planladığımız bütçe hedeflerinde ilerlemedi. Ancak ikinci çeyrek dönem ile artan ivmeyle, işlerimiz daha farklı ürün gruplarının da bünyemize eklenmesi ile artmaya başladı. Aydınlatma konusunda özel tasarım ürünleri bünyemize ekledik. Proje bazlı, kişiye özel çözümler sunuyoruz. Müşteri tarafında sunduğumuz hizmet ve kaliteden çok memnun kalınması ve her yeni projenin referansı ile başka projelerin de TGBATELIER’i çözüm ortağı seçmeleri, bizi farklı bir boyuta taşımaya başladı” ifadelerini kullandı.

“Geçen sene başladığımız ihracat ayağımızı güçlendireceğiz”

TGBATELIER’in 2022 hedeflerine de değinen Tuğba Alpun Sönmez, “Bu yıl hedeflerimiz arasında, geçen sene başlayan ihracat ayağımızın güçlendirilmesi konusunda emin ve hızlı adımlarla ilerlemek var. Şu an Almanya ve Polonya ülkelerinde temsilcilik konularında bir noktaya gelmek üzereyiz. Ayrıca SPA, fitness, sauna gibi özel tasarıma ve imalata sahip işlerde anahtar teslim yer alarak, mimari ofisimizin çalışmaları ile beraber lüks otel projelerinde tercih edilen marka olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 “Ürünlerimiz şıklık ve işlevsellikleri ile öne çıkıyor”

Tuğba Alpun Sönmez, marka olarak geliştirdikleri ürünlerle ilgili olarak “Tüm iş adamlarının çalışma hayatına özellikle de meslektaşlarımız olan mimari gruba hitap edeceğine inanarak tasarladığımız hakiki deriden yapılan organizer çantalarımızın fonksiyonel olması, hafif, işlevsel ve tasarımsal olarak kullanıcılardan tam not almasını bir yenilik olarak değerlendiriyoruz. Bunun dışında yine deri ve cam ürünleriyle kombinlenerek tasarladığımız Hygge model vazo mumluğumuzu da yeniliklerimiz arasında sayabiliriz. Bunun da çok fonksiyonel kullanımı bulunuyor. Şöyle ki şarap şişesi konulabileceği gibi ayrıca mutfaklarda kaşıklık ve diğer uzun aparatlı aksesuarlar için de kullanılabiliyor. Çok şık görüntüye sahip olduğundan içerisine konulacak mum ile de salonlarda, oturma odası ve teraslarda mumluk olarak değerlendirilebilir. Ürünlerimizin her biri, daha önce de dediğim gibi şıklıklarının ve kalitelerinin yanında işlevsellikleri de ön plana çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir