Yeni dönemde dijital dönüşümü hızlandırmak için Ar-Ge çalışmalarına hız kazandıracaklarını dile getiren Emre Seçkin, 2023 yılına kadar mobil uygulama çalışmalarını hayata geçireceklerini belirtti. Akıllı fabrikaları odağa aldıklarını kaydeden Seçkin, robotlu otomasyon çalışmalarının ise çapını genişleteceklerini söyledi.
2010 yılında kurulan GNC Makina, genç ve vizyoner bir şirket olmakla beraber talaşlı imalat sanayiinin temel üretim araçlarından olan takım tezgahları alanında ciddi deneyim ve donanıma sahip. Her sene gerçekleştirdiği ortalama yüzde 80 büyüme ile son 10 yılda sektörün en hızlı büyüyen şirketi olan GNC Makina, takım tezgahları alanında verimli üretime yönelik sistem kuruyor, makine tedariki yapıyor ve satış sonrası hizmet veriyor.
“Sektörde önemli bir güce sahibiz” diyen GNC Makina Genel Müdürü Emre Seçkin, savunma sanayiinden otomotive, havacılıktan kalıp ve kalıp endüstrilerine, enerji teknolojilerinden medikal endüstrisine kadar birçok sektörde faaliyet gösterdiklerini söyledi.
Victor Taichung, Nakamura-Tome, Romi, Vision Wide, Vonghler, Lico, GROB Werke gibi yüksek hız ve hassasiyete sahip CNC makinelerinin Türkiye’deki yetkili distribütörü olan firma, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya ve Adana’da bulunan bölge temsilcilikleri ile tüm Türkiye’ye hizmet sunuyor. Verdiği hizmetle sektörün ihtiyaçlarını, yaygın servis ağının sağladığı saha avantajı ile hızlı ve güvenilir şekilde cevaplamak için çalışıyor.
60 dakikada geri dönüş
Hizmet verdikleri firmaları sadece müşteri olarak değil, iş ortağı olarak gördüklerini ifade eden Emre Seçkin, “Verdiğimiz sözleri yerine getirmek, anında ulaşılır olmak, hızlı çözüm üretmek, müşterilerimizin istek ve ihtiyaçlarına mutlak çözüm yaratmak bizim en belirgin özelliklerimizden. Üretimin her alanında hizmet veren bir firma olarak, ortaya koyduğumuz iddialardan biri ‘60 dakikada ilk temas’. GNC Makina kullanıcıları herhangi konuda bir teknik destek ihtiyacı hissetmeleri durumunda bu taleplerini doğrudan, e-posta aracılığıyla web adresinde yer alan formu kullanarak ya da telefon yoluyla iletebiliyorlar. 60 dakika içerisinde GNC Makina bünyesinde bir yetkili tarafından kendilerine ulaşılan müşteriler, taleplerinin alınıp, iş sürecinin başladığını ve bir sonraki adımın ne olacağını öğrenmenin güvenini yaşamış oluyorlar. Ayrıca satış sonrası hizmetler alanında AR gözlüğü ile uzaktan çözüm sunuyor ve hem müşterilerimizin hem de çalışanlarımızın gelişimine katkı sağlıyoruz. Aynı zamanda hizmet kalitemizle, üretime direkt olmasa da dolaylı olarak katkıda bulunuyoruz” açıklamasını yaptı.
“Eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizi çeşitlendiriyoruz”
GNC Makina olarak, her yıl kendilerine belirledikleri hedeflere istikrarlı bir şekilde ulaştıklarının altını çizen Emre Seçkin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “2 milyon dolarlık yedek parça ve 10 milyon dolarlık makine stok gücüne sahibiz. Her yıl ortalama yüzde 80 büyüyen bir marka olarak Türkiye’de pazar payımızı her sene artırıyoruz. Geçtiğimiz yıl ile karşılaştırdığımızda sanayi ve talaşlı imalat sektörü özelinde 2021 yılındaki artış trendinin hemen hemen aynı gittiğini söyleyebiliriz. Tedarik zincirinin kırılmasının etkisiyle oluşan, Türkiye’ye gelen sipariş sayısındaki artışın 2022 yılında da devam edeceğini öngörüyoruz. Dolayısıyla GNC Makina olarak biz de özellikle ihracatçılara tedarikini sağladığımız makinelerle birlikte planladığımız hedefler paralelinde gittiğimizi söyleyebiliriz.”
Yeni yatırımları ve çalışmalarına yönelik de bilgi veren Seçkin şöyle konuştu: “Özellikle üreticilerin verimliliklerinin artırılmasına yönelik danışmanlık hizmetlerini ve iş üstü eğitim faaliyetlerimizi çeşitlendiriyoruz. 2021 yılında çalışanların gelişimi ve yetkinliklerinin artırılmasına yönelik çalışmalarımız vardı. Bu çalışmalarımız bu yıl da devam ediyor.
Türkiye çapında bölgesel etkinliklerle hizmet çeşitliliğini artırmak ve dijital dönüşüme hız kazandırmak istiyoruz. 2020 yılı içinde yaptığımız yatırımlarla yeni bir ofis inşa etmiştik, 2021 yılının son çeyreğinde yeni ofisimize taşındık. Bu yatırımımız sayesinde üreticiler ve tedarikçiler için özel eğitim ve uygulama alanları yarattık. Önümüzdeki dönemde bu alanlarda birçok atölye çalışmaları ve eğitimler düzenlemeyi planlıyoruz. Bu konu sektörümüz için çok önemli. Çünkü en önemli ihtiyacımız nitelikli işgücü. Bu eğitim çalışmalarını bu nedenle çok önemsiyoruz.”
“Akıllı fabrika uygulamaları odağımızda”
Emre Seçkin, dijital dönüşüm noktasındaki çalışmalarını ise şu ifadelerle aktardı: “Ar-Ge’ye yönelik en önemli yatırımımız teknoloji ve dijital dönüşüm alanında. Yeni dönem için bir diğer odağımız da akıllı fabrika uygulamaları olacak. Makinelerin performans ve verimliliklerinin uzaktan takip edileceği ve sunacağımız danışmanlık hizmetleri ile üretici firmaların faaliyetlerine değer katacağımız bir yapılanma kuruyoruz. Tüm bu çalışmalarımıza ek olarak mobil uygulama konusunda ilave çalışmalarımız var, onları da 2023 yılında hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu sayede üreticilerin ve makine başında çalışan operatörlerin hayatını kolaylaştıracağımıza inanıyoruz. Uzaktan erişim sağlayarak iletişimi kuvvetlendireceğiz. Ve tabi ki robotlu otomasyon alanındaki çalışmalarımızı genişleterek sürdürüyoruz. Tüm bu çalışmalar için ciromuzun yüzde beşlik kısmını öz sermaye olarak ayırmış bulunuyoruz.”
“GNC akademi nitelikli eleman açığını kapatacak”
Seçkin, sözlerine devamla “Bu yıl hayata geçirdiğimiz GNC Akademi, üzerinde en fazla durduğumuz projelerimizden biri. Bu projemiz ile sektörde büyük açık olduğunu düşündüğümüz nitelikli eleman istihdamına fayda sağlayacağımız eğitim programlarını hayata geçireceğiz. Sektörümüze kattığımız yeniliklerden bir tanesi de “ara eleman değil aranan eleman” olan, üretimin gizli kahramanları “CNC operatörleri”ne ait özel bir gün belirlemek oldu. “Dünya CNC Operatörleri Günü’’ olarak tescil başvurusu yaptığımız 24 Mayıs tarihini, emekleriyle üretim sektörüne katkı sağlayan CNC operatörlerinin varlığına dikkat çekmek amacıyla operatörlerimize atfettik” değerlendirmelerinde bulundu.