Türk tekstil markaları Premiere Vision Paris’te idi

Geçtiğimiz yılı 12,9 milyar dolar ihracatla kapatan Türk tekstil sektörü, 2022 yılında da ihracatını artırmaya yönelik çalışmalara odaklandı. Üretim ve istihdam amaçlı çalışmayı ön plana çıkartan Türk tekstil sektörü, Fransa’da düzenlenen dünyanın en büyük tekstil fuarlarından Premiere Vision Paris’e 212 Türk firması ile katılım sağladı.

Fransa’da 5-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük tekstil fuarlarından Premiere Vision Paris’e katıldıklarını belirten İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, “Hedeflerimize ulaşmak için katma değerli ihracata da odaklanmamız gerekiyor. Bu noktada marka değerimizi ve bilinirliğimizi artırabilmek adına yurtdışı fuarları Türk tekstil sektörünün tanıtımı ve katma değerli ihracatı için büyük öneme sahip. Türkiye, Fransa’da düzenlenen dünyanın en büyük tekstil fuarlarından Premiere Vision Paris’e 212 firma ile katılım sağladı. 3 gün boyunca başarılı geçen fuarda, İTHİB olarak sektörümüzün etkin tanıtımını yaptık.” diye konuştu.

İTHİB olarak sürdürülebilirlik alanında birçok çalışma yürüttüklerini ifade eden Öksüz, “Şu anda sürdürülebilirlik sadece tekstil sektörünün değil tüm dünyanın ana gündem maddesi halinde. Bu nedenle İTHİB olarak sektörümüzde farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyor ve Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum çerçevesinde; geri kazanımı öngören, daha az enerji tüketimi ve düşük karbon salınımını hedefleyen bir üretim için çalışıyoruz.’’ dedi.

Premiere Vision Paris tekstil fuarında Türk tekstil firmalarının katılmasının tekstil sektörüne çok faydalı olduğunu belirten İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Üyesi Natan Yakuppur, fuarın Türk tekstil sektörünün tanıtımı ve katma değerli ihracatı için büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Fuarın çok hareketli geçtiğini belirten Yakuppur, “Bu sene gördüğümüz kadarıyla çok hareketli bir fuar geçiyor. Bunun Türk tekstil sektörüne çok faydalı olacağını tahmin ediyoruz. Beklentilerimiz içinde 15 milyar dolar gibi bir ihracat planlanıyor. Birçok tanıdığımız ve müşterilerimiz geliyor, stantlarımızı geziyor. Türkiye’nin çok önemli bir konumda olduğunu anladılar. Bize bunu siparişleriyle hissettiriyorlar. Gelecekte çok daha iyi olacağını ümit ediyorum. 2022 yılının sonunda da Türk tekstil sektörü olarak 15 milyar dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir