“Türkiye’de franchısıng ile büyüme hedefindeyiz”

İngilizce eğitim sektörünün önünün çok açık olduğunu ve önümüzdeki dönemlerde daha da büyüyeceğini ifade eden Dündar Uçar, bu doğrultuda yatırımlar yaptıklarını belirtti. Uçar, Türkiye’deki genişlemelerini ise WSE globalin benimsediği franchising sistemi ile yapacaklarını aktardı.

1972’de İtalya’da kurulan Wall Street English (WSE), İngilizce eğitiminde yenilikçi yaklaşımlar yaratma misyonu ve eğitim teknolojilerine yaptığı sürekli yatırımlar sayesinde kısa sürede dünyanın dört bir yanına yayıldı. Bugün 30 ülkede 400’ün üzerinde merkezi ile hizmet veren uluslararası bir yapıya sahip. Dijital çalışmalar ile öğretmen eşliğindeki dersleri harmanlayan ‘blended metodu’ ve sabit gün ve saat yerine zamanı ve yeri öğrencinin seçebileceği, kendisiyle aynı seviyede kişilerle az kişilik sınıflarda eğitim olanağı sağlayan ‘kişiye özel İngilizce sistemi’ ile sektörünün lideri konumunda yer alıyor.

Bu yıl 50. yaşını kutlayan firma, halihazırda 120 binin üzerinde öğrencisi olan, 3 milyondan fazla kişinin İngilizce öğrenmesini sağlamış bir dünya franchise markası. Bir franchise markası olması; dünyanın neresinde olursa olsun her bir şubede aynı kalitede, aynı sistemle eğitim verilmesini sağlıyor.

Türkiye’deki faaliyetlerine 2001 yılında başlayan ve şu anda dokuz ilde 13 şube ile hizmet veren WSE’nin ayrıca yüzde 100 sınıf içi kalitesinde eğitimler verdiğini ifade eden WSE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar, bu sayede eğitim kalitesini her şehre ulaştırabildiklerini söyleyerek “Türkiye’de faaliyet gösterdiğimiz bu süre zarfında 100 binden fazla kişinin İngilizce öğrenmesini sağlayarak geleceğe yönelik hedeflerini gerçekleştirmelerine destek olduk. Sadece bireysel olarak değil, her ölçekteki kurumlara yönelik verdiğimiz hizmetlerle de 3 binden fazla kurumun çözüm ortağıyız.  

Ayrıca eğitim programının uygulaması ve kalite kontrolü alanında ISO 9001:2015 belgesine sahip ve Cambridge Üniversitesi ESOL Bölümü tarafından yapılan araştırma ile programı ve öğrettiği seviyeleri, CEFR (Common European Frameworkof Reference for Languages-Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) ile uyumluluğu Cambridge Üniversitesi tarafından verilen sertifika ile kanıtlanan ilk ve tek dil okuluyuz” diye konuştu.

WSE’nin İngilizceyi özel yaşamın ve iş hayatının doğal bir parçası olacak şekilde tüm vasıfları ile öğrettiğini ve ezbercilikten uzak durduğunu söyleyen Uçar, öğretme yöntemleri hakkında, “Wall Street English’te bildiğiniz klasik yöntemlerden tamamen farklı olan blended (harmanlanmış) metot ile eğitim veriyoruz. Dil bilimciler ve alanında uzman akademisyenlerle geliştirilen dinleme, tekrar etme, okuma, konuşma, yazma ve pratik etme adımlarını içeren ideal çalışma döngüsü ile İngilizceyi tıpkı bir çocuğun ana dilini öğrendiği gibi doğal bir şekilde öğrenmenizi sağlıyoruz.

Wall Street English’te öğrencilerimize başka hiçbir yerde bulamayacakları esnek ve kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunuyoruz. Öğrencilerimiz, ödüllü dijital eğitim platformumuz sayesinde, interaktif derslerini tüm mobil cihazlardan diledikleri yerden ve diledikleri zaman gerçekleştirebiliyor. Öğretmen eşliğinde yapılan derslerine de isteklerine göre ister online ister yüz yüze olacak şekilde esnek gün ve saatlerde katılabiliyorlar. Bu kişiselleştirilmiş yaklaşım sayesinde bir sınıfa ya da sabit gün ve saatlere bağlı kalmadıkları için kendi öğrenme tempolarında ilerleyebiliyor, ders kaçırma sorunu yaşamıyorlar.

Öğrencilerimizi hedefledikleri İngilizce seviyesine ulaştırmak en önemli önceliğimiz. Bu sebeple tüm öğrencilerimizin ilerlemesi, uzman öğretmenlerimiz ve İngilizce koçlarımız tarafından sürekli ölçümleniyor. Yani öğrencilerimizin gelişimini sadece eğitim sonunda değil, her aşamada adım adım takip ediyoruz. Böylece sistem size yüzde 100 öğrenme garantisi sunuyor ve eğitimin sonunda hedefinize ulaşacağınızı garanti ediyor” bilgilendirmesinde bulundu.

“Onlıne eğitimimiz başarılı bir sınav verdi”

“Pandeminin gelişinden itibaren başlayan enflasyondaki yükseliş ve maliyetlerdeki sürekli artış, orta gelirli sınıfı fiilen ortadan kaldırmış, oluşan fakirliği ortadan kaldıracak tedbirlerin alınmadığının görülmesi, gelecek için bütün ümitlerin kaybolmasına sebep olmuş ve insanları ancak günlük yaşamlarını karşılayacak kadar harcama yapma mecburiyetinde bırakmıştır” diyen Uçar, böylesi bir ortamda sektör için şimdilik iyi bir gelecek senaryosu çizmenin pek mümkün olmadığına dikkat çekti.

Uçar, bu olumsuzluklar karşısında altyapısı pandemiden önce hazırlanmış ve sürekli güncellenen online eğitim sistemleri sayesinde güçlü kalabildiklerini ve verdikleri eğitimin kalitesini her koşulda garanti altına alabildiklerini vurguladı: “Yüzde 100 online eğitimimiz, pandemi döneminde çok başarılı bir sınav verdi ve öğrencilerimizden tam not aldı.”

“Farklı bölgelerde yatırımlar yapıyoruz”

“Araştırmalara göre, dünyada halihazırda 1,4 milyar insan İngilizce öğreniyor. Bu, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 20’sine, işgücünün ise yüzde 70’ine denk geliyor. Benzer şekilde, Wall Street English’in, uluslararası bağımsız araştırma kurumu YouGov’a farklı ülkelerde yaptırdığı araştırma sonuçlarına göre de insanların yüzde 74’ü İngilizceye iş ve özel hayatında ihtiyaç duyuyor. Yüzde 73’ü ise İngilizcenin önümüzdeki yıllarda daha da önemli hale geleceğini söylüyor” deyip İngilizce eğitim sektörünün büyüklüğüne ve gelişime açıklığına dikkat çeken Uçar, “Biz de Türkiye olarak bu talebi gözlemliyor ve buna göre büyüme hedefleri koyuyoruz. Wall Street English, franchising iş modelini benimseyen bir marka. Tüm dünyadaki büyümesini bu şekilde devam ettiriyor. 2022’de Türkiye’de de franchising sistemiyle büyüme hedefimiz var. Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlere sunduğumuz hizmeti taşımak istiyoruz. Bunun için birçok şehirden gelen yeni iş ortaklığı taleplerini titizlikle değerlendiriyor ve hedeflerimizle paralel olan bölgelerde yeni yatırımlar yapıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir