İlk yarıyılda 40,2 milyar TL net satış

Şişecam’ın 2022 ilk yarıyıl dönemine ilişkin konsolide net satışları 40.2 Milyar TL seviyesine ulaşırken, Türkiye’den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların konsolide satışlar içindeki payı yüzde 62 seviyesinde gerçekleşti.

Dört kıta ve 14 ülkede üretim faaliyetlerini sürdüren; 150 ülkeyi aşan satışlarıyla küresel bir oyuncu olan Şişecam, 2022 yılının ilk yarına ait finansal sonuçlarını açıkladı. İlk yarıda Şişecam’ın konsolide net satışları 40,2 milyar TL seviyesine ulaşırken, Türkiye’den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların konsolide satışlar içindeki payı yüzde 62 seviyesinde gerçekleşti. İlk yarıyılda 2,9 milyon ton cam üreten Şişecam, bu dönemde 2,4 milyon ton soda külü ve yaklaşık 2,1 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi yaptı.

Şirketten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici, 2022 yılının ilk yarısında dünyanın içinde bulunduğu ekonomik ve jeopolitik riskler ile yüksek enflasyon ve tedarik zinciri sorunlarının ülke politikalarını ve iş dünyasını şekillendirmeye devam ettiğini dile getirdi.

Elverici, isabetli yatırım kararları, ortak akılla hayata geçirdikleri uygulamalar ve dönüşüm projeleriyle büyüme yolculuklarını başarıyla sürdürdüklerini kaydederek “Yılın ilk 6 ayında yıl sonu için belirlediğimiz hedeflere bir adım daha yaklaşarak hissedarlarımız için değer yaratırken döviz bazlı gelirlerimizin de olumlu etkisiyle girdi verdiğimiz sektörlerin ve ülkemizin büyümesine katkı sağladık. Ana faaliyet alanlarımızda dünyanın ilk üç oyuncusundan biri olma hedefiyle yolumuza devam ederken, girdi verdiğimiz lokomotif sektörlerin büyümesini destekleyecek yatırımlarımıza da devam ederek toplam 2,8 milyar TL yatırım gerçekleştirdik. Yılın ilk altı ayında gelirlerimizi 40,2 milyar TL seviyesine taşıdık. Bu dönemde ihracatımız ise 478 milyon dolar olarak gerçekleşti.” değerlendirmelerinde bulundu.

“Bütüncül bir kalkınma yaklaşımıyla büyüdük”

Yalın ve çevik ‘Tek Şişecam’ mottosuyla başlayan birleşme sürecinde risklerin proaktif ve veri odaklı yaklaşımla etkin bir şekilde yönetildiğini belirten Elverici, “Maliyet optimizasyonu uygulamalarımız, etkin üretim planlamamız, sağlıklı tedarik zinciri yönetimimiz ve başarılı kriz çözme becerilerimiz iddialı hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı oluyor. Şişecam’ın fonksiyonel bazlı organizasyon yapısı neredeyse tamamlandı. Daha çevik ve yalın organizasyon yapımız, yeni dünyanın değişen koşullarına hızla uyum sağlamak için bize gerekli platformu sağlıyor. 4 kıtada, 14 ülkedeki üretim tesislerimizde neredeyse tam kapasite ile çalışmaya devam ediyoruz. Sürdürülebilir büyümeye katkı sağlayan yatırımlar ile önümüzdeki 5 yılda 2 kat büyüme hedefliyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir