Akkök’ten Ar-Ge’ye 265 milyon TL yatırım

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, Akkök grubunun 3 yılda Ar-Ge faaliyetlerine 265 milyon lira yatırım yaptığını belirtti.

Kimya sektöründe Ar-Ge ve inovasyondaki gücüyle adından söz ettiren sanayi kuruluşlarından Akkök Holding, grup şirketlerinin bu alandaki çalışmalarını ve yatırımlarını ‘Akkök Ar-Ge Zirvesi’ etkinliğinde anlattı. Grup şirketlerinden kimyasal kaplama malzemeleri üreticisi Akcoat’un yeni Ar-Ge merkezindeki gerçekleştirilen etkinlikte Aksa Akrilik, Akkim Kimya, Akcoat, DowAksa ve Epsilon Kompozit’in Ar-Ge, inovasyon ve üretim teknolojilerindeki yatırımları ile hedefleri paylaşıldı.

Holding ve iştiraklerinde görev alan 6 bini aşkın çalışanın canlı yayında çevrimiçi takip ettiği etkinlikte konuşma gerçekleştiren Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, Akkök grubu olarak 3 yılda Ar-Ge faaliyetlerine 265 milyon lira yatırım yaptıklarını belirtti.

50 farklı ürün grubunda çalışan şirketlerinin 165 patent başvurusu ve 88 tasarım tesciline sahip olduğunu kaydeden Dördüncü, bu alandaki çalışmalarıyla Türkiye’ye inovasyon, üretim ve ihracatta güç kattıklarını vurguladı.

Dördüncü, Akkök Holding’in, küresel rekabet koşullarını yakalayarak dünya standartlarına ulaşma hedefleri doğrultusunda kararlı adımlarla ilerlediğini ifade ederek “Hedeflerimize giden yolda hiç kuşkusuz Ar-Ge ve inovasyona verdiğimiz önemle bu alandaki başarılarımız, bizleri daima ileriye doğru yepyeni adımlar atmaya teşvik ediyor” şeklinde konuştu.

Toplam büyüklüğü 12 bin metrekareyi aşan 5 Ar-Ge merkezinde yaş ortalaması 33 olan çok genç ve dinamik ekiplerin görev yaptığını belirten Dördüncü, sözlerine devamla “Faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerdeki Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızla kurumumuzun farklı alanlarda global liderlik bayraklarını gururla taşımasını sağlarken ülkemize de katma değer yarattığımıza inanıyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir