Getir, Alman rakibini satın alıyor

Bloomberg News, Pazartesi günü konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere atıfta bulunarak; Türk hızlı teslimat girişimi Getir’in Berlin merkezli rakibi Gorillas Technologies GmbH’yi satın almak için ileri görüşmelerde bulunduğunu bildirdi.

Haberde satın alma teklifinin kısmen hisse kısmen de para olarak yapıldığı belirtildi. 2015 yılında kurulan Getir’in değeri 11 milyar 800 milyon dolar olarak tahmin ediliyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, İstanbul merkezli teslimat şirketi Getir’in Berlin merkezli Gorillas’ı satın alması ile ilgili görüşmelerin henüz tamamlanmadığı belirtilirken Getir ve Gorillas temsilcileri konuyla ilgili bir yorumda bulunmadılar.

Getir’in, satın almanın gerçekleşmesi hâlinde Almanya’daki diğer rakiplerini geride bırakarak Alman pazarında ve ardından İngiltere pazarında konumunu ileriye taşıyabileceği öngörülüyor.  Gorillas’ın satılma ihtimali geçen yaz mevsiminin başlarında gündeme gelmişti. Şirket içindeki bazı kaynaklar, Gorillas’ın kredi veya satış için yatırımcılar bulma konusunda yatırım bankası JPMorgan’ı görevlendirdiğini belirtmişti.

2020 yılında Kağan Sümer ve Jörg Kattner tarafından kurulan Gorillas, süpermarket ürünlerini bisikletli nakliyecilerle 10 dakika içinde eve teslim hizmeti sunuyor. Pandemi döneminde Almanya’da hızla büyüyen şirkete geçen yıl yaklaşık olarak 3 milyar dolar değer biçilmişti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir