560 milyon adım ‘iyiliğe dönüştü’

Yeni nesil çalışan esenliği platformu Wellbees’in şirketler arası global adım yarışması Wellbees Challenge’ın 1-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen etabının sonuçları açıklandı. 57 ülkede faaliyet gösteren 55 şirketten 4.162 çalışanın katıldığı yarışmada toplam 560 milyon adım attı. Wellbees’in algoritması ile her şirkete özel adım hedefinin belirlendiği yarışmada tüm şirketler adım hedefine ulaştı. Hedefine en hızlı ulaşan şirket Brisa olurken, TPI Kompozit en çok adım atan, Dubai merkezli Kent PLC ise hem sabah hem de akşam saatlerinde en çok yürüyen şirketler listesinde ilk sırada yer aldı. Adımlar her yarışmada olduğu gibi sosyal iyiliğe dönüştü her bir şirket için UNICEF Türkiye Milli Komitesi aracılığıyla bir çocuğun bir aylık tedavi edici gıda ihtiyacı karşılandı.

 Yeni nesil çalışan esenliği platformu Wellbees, bu yıl ikincisini düzenlediği global adım yarışması Wellbees Challenge’ın sonuçlarını açıkladı. 57 ülkede faaliyet gösteren 55 şirketten toplam 4.162 çalışan, yarışmanın başında belirlenen 500 milyon adım hedefinin de üzerine çıkarak toplam 560 milyon adım attı. Wellbees’in algoritması ile her şirkete özel adım hedefinin belirlendiği yarışmada tüm şirketler adım hedefine ulaştı. Bu hedefe en hızlı ulaşan şirket ise Brisa oldu. Geçmiş yarışmalarda olduğu gibi adımların sosyal iyiliğe dönüştüğü yarışmaya katılan her şirket için UNICEF Türkiye Milli Komitesi aracılığıyla bir çocuğun bir aylık tedavi edici gıda ihtiyacı karşılandı.

Melis Abacıoğlu: “Bu yarışmada sağlıklı alışkanlık ve sosyal iyilik bir arada”

Adım yarışmasına olan ilginin giderek arttığını söyleyen Wellbees CEO’su Melis Abacıoğlu, “İlk düzenlediğimiz yarışmaya 11 şirket katılım göstermişti. Üçüncüsünü düzenlediğimiz son yarışa ise Kanada’dan Endonezya’ya, Brezilya’dan Etiyopya’ya 6 kıtaya yayılan 55 şirketten çalışanlar katıldı. Yarışmamıza katılan çalışanların iki önemli motivasyonu var. İlki hem kendilerine hem de çalışma arkadaşlarına ve diğer şirketlere meydan okuyorlar, sağlıklı bir alışkanlık geliştiriyorlar. Zaten bizin verilerimiz de platformumuzu kullananların yüzde 82’sinin sağlıklı alışkanlıklar geliştirdiğini gösteriyor. Çalışanların ikinci motivasyonu da sadece bedenimize değil aynı zamanda ruhumuza da iyi gelen bir yarışma olması. Çünkü atılan her bir adımı sosyal iyiliğe dönüştürüyoruz. Bu kez de UNICEF Türkiye Komitesi aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki çocukların sağlığına katkı sağlıyoruz. Bu iyilik yarışına adımlarıyla katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Abacıoğlu, bir sonraki Wellbees Challenge’ın ise 1-21 Mart 2023 tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı.

Sıralama kuşaklara göre değişti

Wellbees’in algoritması kullanılarak her şirkete özel adım hedefi belirlendiği yarışmada hedefine en hızlı ulaşan şirket Brisa oldu. Çevrim içi olarak düzenlenen ödül töreninde açıklanan sonuçlara göre yarışmada farklı kategorilerde ilk beşe giren şirketler ise şöyle sıralandı:

Adım hedefini en hızlı tamamlayanlar

Brisa

KENT PLC

Allianz Partners Türkiye

Masafi

TPI Kompozit

En çok adım atanlar

TPI Kompozit

KENT PLC

Akbank

IFFCO

Masafi

En hızlı yürüyenler

TPI Kompozit

Masafi

Erişim

Brisa

Prometeia

Sabah yürüyenler (06.00-10.00)

KENT PLC

TPI Kompozit

IFFCO

Akbank

Masafi

Akşam yürüyenler (18.00-21.00)

KENT PLC

TPI Kompozit

IFFCO

Akbank

Enerjisa Üretim

Z Kuşağı (0-30 yaş)

IFFCO

Akçansa

Bayer

Masafi

Brisa

Y Kuşağı (30-45 yaş)

Brisa

Allianz Partners Türkiye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir