Engelleri Aşacak Film “Engeller Bizi Durduramaz!”

Beşiktaş JK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları başlattıkları “Engeller Bizi Durduramaz” sosyal sorumluluk projesi ile birlikte Türkiye’de bir ilke imza atarak, bedensel engelli gençlere evde ya da parkta kolayca yapabilecekleri hareketler ile kondisyonlarını artırarak basketbol sporunu öğretiyor.

Bu filmler ile kampanyanın amacı bedensel engelli bireylerin evlerine girerek onlara basit hareketlerle parkta ya da evde basketbol sporunu öğreterek harekete geçirmek. Bu sayede özellikle çocukların kedilerine özgüveninin gelmesi, hayata karışmalarını sağlamak. Outdoor mecralarda ve aynı zamanda dijital platformlarda da yerini alan kampanya filmi oldukça ilgi görüyor..

Kampanya filmi linki:

https://panel.basinlistem.com/UrlRedirect.ashx?Mail=info@strongbosses.com&MailID=25423219&url=https%3a%2f%2fyoutu.be%2frRD3o9DnvFA

Kampanyanın Hikâyesi

Tekerlekli Sandalye basketbol branşını araştırıp incelendiğinde aslında kulüplerin bir alt yapısı olmadığını, sporcuların hikayelerini dinledikçe, hep bir abi veya ablanın şans eseri (kimisini sokakta görüp, kimisinin bir tanıdığı vasıtasıyla) sporcuları tekerlekli sandalye basketboluna yönlendirdiklerini öğrendik.

 “ Engeller Bizi Durduramaz!”

Kampanya ile amaçlanan bir yandan kadın ve erkeğin bir arada oynadığı tekerlekli basketbol sporunun bilinirliğini artırmak, diğer yandan engelli bireyleri ancak özellikle çocukları spor yapmaya özendirmek. Bu sayede altyapılar oluşturmak.

Kampanyanın outdoor ayağında, hem Beşiktaş taraftar grubunun duruşunu da düşünerek, hem de “hayata inadına” havasını verebilmek için grafiti kullanıldı. Tüm kampanyada BJK tekerlekli basketbol takımı oyuncuları yer aldı.

Film ayağında ise, acıma duygusundan uzaklaşıp, sporculara hakkettikleri güçlü sporcu duruşunu verebilmek ve hiç tekerlekli basketbol seyretmemiş olan milyonlara oyun hakkında bir fikir verebilmek.

Engeller bizi durduramaz web sitesinde ilk etap olarak 4 filmle evde yapabilecekleri engellilere yönelik kondisyon filmleri yüklendi.

İletişim Ajansı : OnePlusİstanbul

Reklam Ajansı: Magmaİstanbul

Prodüksiyon Ajansı: Shortcut

Yönetmen: Ekin Sensev

  1. Yönetmen: Alican Akgün

Müzik: Jingleist

Post: 8 mm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir