Ar-Ge merkezleri ‘performans lideri’ Arçelik oldu

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde, büyük ölçekli Ar-Ge merkezlerinin değerlendirildiği performans endeksinde Arçelik, birinci oldu.

251 ve üzeri Ar-Ge personeli istihdam eden E Grubu Ar-Ge merkezleri sıralamasında birinci seçilen Arçelik’i, ikinci sırada ASELSAN ve üçüncü sırada ise AVL Araştırma ve Mühendislik izledi. Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ödülü, Arçelik adına Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ve Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız’a takdim etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, 22 Aralık’ta İzmir’de gerçekleştirdiği Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde, Ar-Ge ve yenilik ekosisteminin önemli aktörleri buluştu.

Performans endeksi sonuçlarının açıklandığı zirvede, Ar-Ge ve tasarım merkezleri için 10 kategoride 30, teknoparklar için de 4 kategoride 12 olmak üzere toplamda 42 ödül sahiplerini buldu.

20’den fazla ülkede450’nin üzerinde işbirliği

Türkiye’de14 Ar-Ge ve tasarım merkezi bulunan Arçelik’in küresel ölçekte ise 29 Ar-Ge ve tasarım birimi ve 2200’ün üzerinde Ar-Ge çalışanı bulunuyor. 3 binin üzerinde uluslararası tescilli patenti bulunan Arçelik’in Dünya Patent Ligi’nde 10 yıldır ilk 200’de yer alan tek Türk şirketi konumunda yer alıyor.

Arçelik, üniversite iş birlikleri ve Ar-Ge danışma kurulu ile orta ve uzun vadeli Ar-Ge ve teknoloji geliştirme faaliyetlerini besleyip önemli çıktılar üretirken bir yanda da açık inovasyon yaklaşımıyla 20’den fazla ülkeden 450’nin üzerinde üniversite, araştırma enstitüsü ve şirketle iş birliği çalışmaları yapıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir