Gault & Millau, 2024’te Türkiye’de

Dünyanın önde gelen gastronomi rehberi arasında yer alan Gault & Millau, Sözen Group iş birliği ile 2024’de Türkiye’de yayınlanacak. Çalışmaların tanıtımı için düzenlenen etkinlikte Gökmen Sözen, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Gault & Millau Genel Müdürü Patric Hayoun yer aldı.

Sözen Group girişimi ile Türkiye’ye gelecek olan; ilk kez 1969 yılında Paris’te iki gazeteci ve yemek eleştirmeni Henri Gault ve Christian Millau tarafından yayımlanan Gault & Millau, Sözen Organizasyon iş birliği ile Türkiye’ye adım attı. Gault & Millau tam 50 yıldır yeteneklerin peşinden koşuyor. Günümüze dek 16 ülkede, öncesinde araştırma yapılarak hazırlanıp, yayınlandı. Türkiye çalışmanın yapıldığı 17. ülke olacak.

Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen konuyla ilgili olarak “Türkiye gastronomisi için atılan dev adımlara bir yenisini daha ekleyeceğimiz için gururluyuz.” dedi.

Çalışmanın tanıtım toplantısı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Gault & Millau Genel Müdürü Patric Hayoun katılımıyla yapıldı. Her geçen gün yıldızı parlayan ve yarım asırdır gastronomiye yön veren dünyanın en prestijli iki önemli rehberinden biri olan Gault & Millau’nun artık Türkiye’de yayınlanacağının müjdesini paylaştılar.

Sözen, rehberin hazırlanma aşamaları ile ilgili olarak “Hizmet, fiyat, restoranın atmosferi hakkında ayrı ayrı değerlendirmelerde bulunuluyor. Yemeğin kalitesi üzerinden bir ile 20 arasında bir puan neticelendirme yapılıyor. Yüksek puanlı restoranlar derecesine göre Gault & Millau’nun bir ile 4 arasında imzası olan şapkalardan kazanıyor. Rehberde yer almak için ödeme kabul edilmiyor.  Gastronomi kültürünü daha üst seviyeye taşımak amacıyla hareket eden saygın rehberde yapılan bütün işler takdir edilirken şefler ya da restoranlar hakkında rencide edici ya da ya da negatif yorumlara yer verilmiyor. Her şefin ve restoranın özgünlüğüne inanan Gault & Millau restoran ve şeflerin puanlanması için bağımsız gastronomi uzmanları ile çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Gault & Millau Genel Müdürü Patric Hayoun ise konu ile ilgili olarak “Geleceğin yeteneklerini keşfetmeye çok önem veriyoruz. Restoranları puanlarken yemek deneyimine, servisin kalitesine, şaraplara ve ortamın verdiği keyfe odaklanıyoruz. Bizim müfettişlerimiz anonim bir şekilde restoranları ziyaret ediyor ve herkes gibi adisyonlarını ödeyip çıkıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir