Halka arzla globalde söz sahibi olmayı hedefliyor

Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret AŞ, Borsa İstanbul’da halka arz ediliyor. Oncosem Onkolojik Sistemler, Borsa İstanbul ve SPK denetimlerinin ardından talep toplama sürecini de tamamladı.

Oncosem’in 4 Ocak 2023’te yapılacak olan Gong Töreni ile Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması bekleniyor. Oncosem Yönetim Kurulu Başkanı Erol Çelik, “Dünya pazarını domine edebilecek, global bir yapının oluşması için sermaye piyasalarıyla ilgili süreci başlattık” dedi.

Oncosem Onkolojik Sistemler Yönetim Kurulu Başkanı Erol Çelik, halka arz sürecinin kurumsallığı test etme konusunda şirkete fayda sağladığını söyledi. Çelik, “Türkiye’de şu an pazar lideri durumundayız. Hatta her iki hastadan birisinin tedavisi bizim tesisimizde üretilen yüksek teknoloji sistem ve ekipmanlarla yapılmakta. Dünya pazarını domine edebilecek global bir yapının oluşması için sermaye piyasalarıyla ilgili süreci başlattık” diye konuştu.

“Gelirlerimizin % 75’ini yurt dışından sağlama hedefimiz var”

Çelik, coğrafya ayrımı yapmadan bütün hedef pazarlara girebilecek durumda bulunduklarını kaydetti. Afrika, Avrupa, Orta Asya ve Amerika’da 30’dan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını ve toplam gelirleri içinde ihracatın payının % 25 olduğunu ifade eden Çelik, “Önümüzdeki 1.5-2 yıllık süreçteki hedefimiz, yurt dışı gelirlerimizle yurt içi gelirlerimizin yerini değiştirmek. Yani gelirlerimizin % 75’ini yurt dışından sağlama hedefimiz var” ifadelerini kullandı.

Halka arzdan gelecek paranın büyük kısmını otomasyonlu üretime geçmek için makine altyapısına ayıracaklarını ifade eden Çelik, 2023’te % 90 otomasyonlu üretim sürecine geçeceklerini belirterek, bu durumun kapasitelerini 6-7 kat artıracağını söyledi. Çelik, kalan kısmı ise yeni fabrika yatırımı ile hedef pazarların geliştirilmesi için kullanacaklarını söyledi.

Yatırımcılarına vaatlerinden de bahseden Çelik, “Biz 1-1,5 ve 5 yıllık planlarımızı yapmış bulunuyoruz. 18 ay boyunca bir ortaklar hisse satışı ile bedelli ve bedelsiz sermaye artırımı yapılmayacak. 5 yıl boyunca şirket karının asgari % 40’ı temettü olarak dağıtacak” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir