Hedef: Konutta manipülasyonun önüne geçmek

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği, hayata geçireceği projelerle hem satılık hem de kiralık konut fiyatlarında ‘makul seviye’ hedefliyor. Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), uygulamaya koyacakları ‘Yeni pazar yeri‘ projesinde sıfır konutlarda fiyat manipülasyonunun önüne geçilecek. KÖİ projesi kira fiyatlarını düşürecek.

Teknoloji, tasarım, tabiat ve toplum olarak yeni vizyonunu 4T üzerine kuran GYODER, bu yıl hayata geçireceği online pazar yeri uygulamasıyla gayrimenkulde güvenilir alım satım platformu oluşturacak. Proje ile aynı zamanda yıllık 724 milyar liraya ulaşan sıfır konut pazarının genişletilmesi amaçlanıyor.

Hem akıllı hem vicdanlı şehirlere ihtiyaç duyulduğunu kaydeden GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Ana vizyonumuz 4T. Teknoloji, tasarım, tabiat ve toplum prensipleri ile sektörümüzün tüm paydaşlarını ileriye taşıyacağız” dedi.

‘Yap-sat’ modelinin yanı sıra ‘yap-kirala’ modelini önerdiklerini ve bu modelin, kurumsal kiraya veren işletmeler üreterek kira bedellerinde bir manipülasyon olmasının önüne geçeceğine inandıklarını belirten Kalyoncu, “Konut, AVM ve ofis üçlemesinin bizi tek başına geleceğe taşımayacağını biliyor, bu üçlüyü ‘lojistik, sanayi ve veri merkezi’ ile güçlendiriyoruz. Artık kamusal alanlara odaklanıyoruz. Enerji üreten ve sürdürülebilir bir gayrimenkul anlayışı 2023 rotamızın önemli unsuru” ifadelerini kullandı.

GYODER Başkan Yardımcısı Neşecan Çekici de ‘Konut Projeleri İçin Pazaryeri’ projesi hazırladıklarını belirterek “Sıfır konut projelerinin tüm detayları ile incelenebileceği, fiyatları konusunda şeffaflık sağlayan, belediye ve tapu kayıtları ile diğer yasal durum bilgilerini içeren bir platform ne yazık ki bulunmuyor. Bu proje fiyatlar konusundaki manipülasyon ve fırsatçılık endişesini ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir