Işıklar Holding, 2022’de % 25 büyüme kaydetti

2022’de % 25 büyüme açıklayan Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, ”Yatırım odaklı bir grup  olarak 2023’te de büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

Faaliyet gösterdiği sektörlere filo işletmeciliğini de ekleyen Işıklar Holding, 2022’de gerçekleştirdiği 4.5 milyar liralık kombine ciroyla hedeflenenin üzerine çıktı. 2022’de tamamlanan yatırımları ile birlikte % 25 büyüme elde ettiklerini söyleyen Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, yatırım odaklı bir grup olarak 2023’te de büyümemizi sürdüreceklerini kaydetti.

Yenilenebilir Enerji yatırımları da devam ediyor

Işıklar Holding’in yenilenebilir enerji yatırımlarını sürdürerek sıfır karbon hedefine ulaşacağını ifade eden Işık, “Üretim tesislerimizin tükettiği elektriğin yaklaşık yüzde 50 sini HES ve GES’lerden karşılıyoruz. Ancak bu oranı artırmak için 20 megavatlık daha yatırımımız olacak. Bartın, Konya, Kırşehir ve Niğde’deki fabrikalarımıza kuracağımız yeni GES’leri 16 milyon dolarlık yatırımla hayata geçireceğiz” dedi.

2023 yılında 8.5 milyar liraya çıkarmayı hedefliyor

Endüstriyel yatırımlarıyla ülke ekonomisine sürdürülebilir katkı sağlamayı amaçlayan bir şirket olduklarını belirten Işık, “Halka arzlardan aldığımız güçle borçlanmadan yatırım yapmayı benimseyen bir misyonumuz var. Bu doğru stratejimiz sayesinde tüm dünya ile birlikte ülkemizde de yaşanan ekonomik zorluklara rağmen 2022’yi % 25’lik büyümeyle tamamladık. Enerji fiyatlarındaki artışlar ile birlikte Avrupa’nın resesyona girmesinin etkisiyle 2023’ün hem Işıklar Grup için hem de diğer sektörler için daha zor bir yıl haline getireceğini öngörüyoruz. Ancak yaşanacak olası zorluklara rağmen yeni yatırımlarımızın faaliyete geçmesi ile birlikte 8.5 milyar lira kombine ciro hedefliyoruz” diye konuştu.

Üretimin % 50 sini 80 ülkeye ihraç ediyor

Rıza Kutlu Işık; Çemaş, Niğbaş, Işıklar Tuğla, Işıklar Ambalaj gibi sektörün öncü markalarını bünyelerinde bulundurduklarını belirterek “Toplam bin 500 kişiye doğrudan istihdam sağladığımız grup şirketlerimizde gerçekleştirdiğimiz üretimin % 50 sini 80 ülkeye ihraç ederek, ülke ekonomisine de katkıda bulunuyoruz. Hedeflerimiz; hem yeni yatırımlarla hem de farklı finansman stratejileriyle ihracat ağımızı daha da genişleterek büyümeye devam etmek. Özellikle sırlı tuğla, internet alışveriş zarfları ve özel kâğıt poşetler başta olmak üzere yeni geliştirdiğimiz ürünlerimizin bu kapsamdaki büyümemize büyük katkıda bulunmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni bir alan : Filo İşletmeciliği

Işıklar Holding olarak 2022’de yaptıkları filo işletmeciliği yatırımıyla farklı bir alana girdiklerini hatırlatan Işık, “Faaliyette olduğumuz alanlardaki mevcut yatırımlarımızı devam ettirirken, farklı sektörlere yaptığımız yeni yatırımlarla büyüme ivmemizi devam ettirme gayreti içindeyiz. Bu bağlamda grup şirketlerimizdeki iş kollarımız başta olmak üzere, gerçekleştirdiğimiz filo araç kiralama girişimimiz ile birlikte sektöre Işıklar Holding olarak yenilikler getirerek katma değer yaratmayı hedefliyoruz. Holding olarak yatırım stratejilerimizi sadece büyüme odaklı değil, aynı zamanda istihdama faydalı olacak şekilde planlıyoruz. 2023 yılında Işıklar Hub markasıyla kuluçka sürecini geçmiş yenilikçi projelere hızlandırıcı ve yatırımcı olabilmek amacıyla bir portal geliştiriyor, bunu yılın ilk çeyreğinde devreye almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir