“KOBİ’lerin daha fazla finansmana ulaşmasına aracılık edeceğiz”

Ekim 2022’de Seri A yatırım turunda dünyanın ve Türkiye’nin iş, finans ve girişim alanındaki en büyük kuruluşlarından 50 milyon dolar değerleme üzerinden 11 milyon dolar yatırım alan Fintech şirketi Figopara, 2022 yılında bir önceki yıla oranla 2,5 kat büyürken, 9 binin üzerinde şirketin 9.8 milyar liralık finansmanına aracılık etti.

Figopara Kurucu Ortağı Bulut Arukel, 2023 yılında yeni global açılımlar gerçekleştirmeyi planladıklarını vurgulayan Arukel, Figopara’nın stratejik yatırımcılarından aldığı güçle 2023 yılında KOBİ’lerin daha fazla finansmana ulaşmasına aracılık etmeye devam edeceğini belirtti.

Arukel, şirketin 2023 yılı hedefleri ile ilgili olarak “2023 yılında Figopara üzerinde aylık bin 650 KOBİ’nin aktif olarak işlem yapmasını ve yıl toplamında 18,6 milyar TL’lik finansmana aracılık etmeyi hedefliyoruz. Türkiye’den globale açılan FinTek’lerden biri olarak satın alma fırsatlarını değerlendirmeye ve yurt dışı büyüme hedeflerine odaklanacağız. İtalya’dan sonra Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde de global açılımlarımızı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir