Nef Filarmoni Orkestrasının ilk konseri yarın AKM’de

Topluma, spora, eğitime, bilime ve birçok sosyal alana katkı sağlayan Nef, ‘Nef Sanat’la sanat dünyasına yeni bir nefes getiriyor. Müzikseverleri dünyaca ünlü sanatçılarla buluşturmayı hedefleyen Nef Sanat’ın bu özel konseri 17 Ocak’ta (Yarın) Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

Şef Orhan Şallıel’in orkestra şefliği yapacağı ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Salim Tokaç’ın değerli katkılarıyla düzenlenen konserde, opera dünyasındaki benzersiz yükselişi ile tüm dikkatleri üzerine çeken Kontrtenor Nils Wanderer ve St. Peterbursg keman ekolünün en önemli temsilcilerinden Chingiz Osmanov aynı sahnede İstanbullu müzikseverlere unutamayacakları bir müzik şöleni sunacak. 

“Nef Vakfı ile yüzbinlerce insanın hayatına dokunduk”

Nef Sanat ile topluma kültürel fayda sağlamayı hedeflediklerini belirten Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, ‘’İnsanın en temel ihtiyacı özgürlük; sanat ise bu ihtiyacın en önemli aracı.  Toplumların bilinçlenmesi, zenginleşmesi ve güçlenmesi için sanata yatırım yapmak kaçınılmaz… Bir toplumun yaratıcılığa, özgür duygu ve düşüncelere verdiği değere baktığınızda sanattaki gelişmişliğinin ne kadar orantılı olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Nef Vakfı ile yıllardır farklı alanlara yaptıkları yatırımlara imza attıklarını belirten Timur, ‘’Nef olarak topluma katkı sağlama konusunda kendimizi sorumlu hissediyoruz. İnsanımız özgür olsun, mutlu olsun, kendini iyi hissetsin istiyoruz. Siz de biliyorsunuz; Nef Vakfı ile yüzbinlerce insanın hayatına dokunduk şimdiye kadar… Spora, sanata, bilime, eğitime, gençlere vb. birçok alana yatırım yaptık. Yaptığımız bu işlerin sonuçlarına baktığımızda hep toplumsal bir fayda sağladık, hem de insanların kendisini daha iyi ve özgür hissetmesine vesile olduk. Sanatın en değerli dallarından müzik ile evrensel duygulara ve düşüncelere hitap edecek Nef Filarmoni Orkestrası’nı sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz’’ diye konuştu.

Nef Sanat bünyesinde yer alan Nef Filarmoni Orkestrası’nın gerçekleştireceği gala niteliğini taşıyan bu konser,  İstanbullu klasik müzik ve opera severlerin ilk defa deneyimleyeceği bir konser olacak. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir