Polisan’dan ikinci yeşil fabrika yatırımı

Kimya, liman işletmeciliği ve boya sektörlerindeki Polisan Holding, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında ikinci yeşil fabrikasını açtı. Polisan Holding, boya fabrikasından sonra yeni kimya fabrikasını da yeşil bina kriterlerine uygun inşa etti.

Polisan Holding CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu konu ile ilgili olarak “Boyadan sonra kimya üretimimizi de yeşil fabrika standartlarına göre inşa edilmiş bir tesiste gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Yeşil Bina (Leed Gold) Sertifikalı ilk boya fabrikası olan Polisan Kansai Boya, 55 milyon euro yatırım bütçesi ile kurulurken, Kasım ayında devreye alınan yeni kimya fabrikası ise 5 milyon euroya mal oldu.

Hacıkamiloğlu, yeşil fabrika yatırımları ilgili olarak “Avrupa merkezli bu yeni ekonomik sistemin bir ayağında dijital dönüşüm diğer ayağında yeşil dönüşüm bulunuyor” dedi.

Dünyada enerji kaynaklı sera gazı emisyonlarının %40’ının binalardan kaynaklandığını ifade eden Hacıkamiloğlu, Polisan Kimya’nın yeni üretim binasında baz tesise göre yüzde 26’lara varan enerji tasarrufu sağladıklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir