VitrA, dünyanın mimarlık ve tasarım merkezinde

Global pazarlardaki 40. yılına hazırlanan, yurt dışındaki ilk pazarlama şirketini kurduğu Londra’da ise 30. yılını kutlayan VitrA, mimarlık ve tasarım dünyasının kalbi olarak bilinen Clerkenwell’de açtığı showroom ile uluslararası alandaki güçlü adımlarına bir yenisini daha ekledi.

Dünya mimarlık ve tasarımın başkenti Londra’nın lüks semti Clerkenwell, Vitra ile artık bir Türk markasını da ağırlıyor Üretilen tasarımların yüzde 75’ini ihraç eden İngiltere’de 30’uncu yılını kutlayan VitrA, Londra’da tasarımın merkezi olarak bilinen Clerkenwell’de showroom açtı.

Eczacıbaşı Holding’in önde gelen markalarından Vitra, İngiltere’deki faaliyetlerinin 30’uncu yılında Clerkenwell’de bir tasarım ofisi ve showroom açtı. İngiliz tasarım ikonu Tom Dixon ile de bir iş birliği başlatan Vitra, buradaki showroom’unda sanatçının sudan ilham alarak geliştirdiği Liquid serisi dahil birçok koleksiyon sergiliyor.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Türkiye’nin alanında en yüksek katma değerli ihracatını yapan Vitra’nın Londra’daki showroom’unun tanıtımında “Bu yıl topluluğumuzun 80’inci ve İngiltere’deki faaliyetlerimizin 30’uncu yılını kutluyoruz” diyerek söze başladı ve “Keşke İngiltere’de de 80’inci yılımızı da kutluyor olsaydık. 40 yıla yaklaşan global yolculuğumuzda, ilk pazarlama şirketini kurduğumuz Londra’ya o zamanlar imkan olsaydı ve daha önceleri gelebilseydik daha hızlı yol alırdık” diye konuştu.

2023 yılında da yatırımlara tüm hızıyla devam edeceklerini ve önümüzdeki üç yılda 800 milyon Avro’nun üzerinde yatırım planladıklarını belirten Bülent Eczacıbaşı, 2022 itibariyle Topluluk gelirlerinin % 60’ının ihracattan ve yurt dışındaki bağlı ortaklıklardan elde edildiğini de kaydederek  ”Faaliyet gelirlerimizin yüzde 75’ini yurt dışından sağlayan bir Yapı Ürünleri grubumuz var. Bunu sürdürmek ancak yeni yatırımlarla, bunları zamanında yapmakla mümkün. Topluluğumuz açısından da dış gelirlerimizin önemli bir payı var. Dış ülkelerden elde ettiğimiz gelirler, ciromuzun yüzde 60’ından fazlasını oluşturuyor” dedi.

Şirketin yapı ürünleri iş kolunda bugün geldiği noktayı dünya çapında bir başarı öyküsü olarak gördüğünü dile getiren Eczacıbaşı “Bu başarıda Vitra’nın çok özel ve önemli bir rolü var. Vitra’nın şu anda içinde bulunduğumuz showroom’u ise tasarım alanında standartlarımızın ne kadar yüksekte olduğunu temsil etmesi yönünden gurur duyduğumuz bir yatırım. Bu yatırımın, yapı ürünleri iş kolumuzun bugün itibarı ile ulaştığı 850 milyon euroyu aşan cirosuna bundan sonra da çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Mimar ve tasarımcılar için bir sosyalleşme mekanı olarak da hizmet veren Vitra London’un giriş katında, markanın Ross Lovegrove, Sebastian Conran, Terri Pecora, Claudio Bellini, Arik Levy ve Tom Dixon gibi dünyaca ünlü tasarımcıların geliştirdiği banyo koleksiyonları sergileniyor. Ziyaretçiler ayrıca, sanal gerçeklik uygulamalarıyla hayal ettikleri banyoları 4 boyutlu görselleştirerek içinde dolaşabiliyor.

Londra’nın kalbinde, İki katta ve 520 metrekarelik alanda hizmet veren Vitra London showroom’u kısa sürede iki ödülün sahibi oldu. 95 bin üyesiyle tasarım alanında dünyanın en büyük ödül programları ağına sahip DRIVENxDESIGN tarafından verilen Londra Tasarım Ödülleri kapsamında, iç mekan tasarımı kategorisinde perakende alanında altın ödüle layık görüldü. Showroom, The Designer Award kapsamında da banyolar için yılın en iyi sergileme alanı seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir