Yeni ürünü “Biosalt” yatağını tuz mağarasında tanıttı

Biosalt yatağı geliştiren Bambi, AVM’lerdeki mağazalaşma oranını artıracak. Biosalt seti ile yıllık 450 milyon TL’lik satış hedefleniyor. Bambi Yatak Marka Yöneticisi Cem Baş, “Ürünlerimizi geliştirirken doğadan ve ülkemizin kaynaklarından ilham alıyoruz. Bu seferki ürünümüz Biosalt’ı da Çankırı kaya tuzundan ürettik” dedi.

Bambi Yatak, yeni ürünü Biosalt yatağı kullanıcılarıyla buluşturdu ve 2023 yılına hızlı bir giriş yaptı. Yeni ürünün tanıtımı Çankırı Yeraltı Tuz Şehri’nde gerçekleştirildi.

Gerçekleştirdiği 15 milyon TL’lik Ar-Ge yatırımıyla dünyanın sağlıklı tuzları arasında kabul gören Çankırı doğal kaya tuzunu kullanarak Biosalt yatağı geliştiren Bambi, ürettiği yatakları yurt içinde 690 mağazasında, yurt dışında ise 25’ten fazla ülkede satışa sunacak.

İnsan vücudunun ihtiyacı olan 92 elementten 84’ünü doğal olarak dengeli bir şekilde içeren tuz sayesinde uyku anında daha rahat nefes almaya yardımcı olduğu belirtilen Biosalt seti ile yıllık 450 milyon TL’lik satış yapılması hedefleniyor.

Ünye’nin manyetik kumundan ‘Magnasand Therapy’ üretiliyor

Bambi Yatak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Çetmen, hikayesi olan ürünlerle sektörde fark yaratan işlere imza attıklarını ve doğanın sunduklarını en doğru şekilde kullanarak tüketicileri ile buluşturduklarını kaydederek 45 milyon TL’lik toplam yatırımla Biosalt yatağı ürettiklerini belirtti.

Türkiye’nin doğal değerlerini katma değerli ürünlere çevirerek tüketicilerin kullanımına sunduklarını belirten Çetmen, “Nitekim, Ünye sahillerinde yer alan manyetik siyah kumdan ürettiğimiz Magnasand Therapy yatak ve Bor Enstitüsü ile yaptığımız stratejik çalışmalar sonucunda milli değerimiz boru kullandığımız Borjen yatağımız da bunun önceki örnekleri” diye konuştu.

“Üretim kapasitemizi günde 4 bine yükselteceğiz”

Marka olarak beklentilerinin üzerinde bir büyümeye imza attıkları ve 2022 yılını 1 milyar 545 milyon TL ciro ile noktaladıklarını ifade eden Çetmen, 2023 yılındaki stratejileri ile ilgili olarak “Halihazırdaki fabrikamız 70 bin metrekarelik alana sahip. Bu sayede günlük 3 bin yatak üretebilme kapasitesine sahibiz. Biz bunu önümüzdeki zaman içinde 110 bin metrekareye çıkararak Biosalt başta olmak üzere üretim kapasitemizi günde 4 bine yükselteceğiz. Bunun yanı sıra yaklaşık bin kişilik çalışan sayımızı da yeni üretim kapasitemiz ile doğru orantılı olarak artıracağız” değerlendirmelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir