Yıldız Holding’den rekor büyüme geldi

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Mehmet Tütüncü,  markanın 2022 yılı değerlendirmelerini ve 2023 hedeflerini paylaştı.

Yıldız Holding, 2022 yılını sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada rekor bir büyümeyle kapattığını duyurdu. Kesinleşmemiş rakamlara göre holdingin 2022 yılı  konsolide cirosu  170 milyar TL’ye ulaşırken; bu durum, önceki yıla oranla % 70 büyüme anlamına geliyor.

Yıldız Holding’in 75 bin çalışanıyla Türkiye’nin en çok tercih edilen işveren markalarından biri olduğunu kaydeden Tütüncü, ” Yıldız Holding, 2022’yi tüm dünyada rekor bir büyümeyle kapattı. Odaklı, vizyoner ve inovatif çalışmalarımız sonucunda, henüz kesinleşmeyen rakamlara göre, 2022’nin tamamını kapsayan konsolide ciromuz 170 milyar TL’ye ulaşacak. Bu da önceki yıla oranla % 70 büyüme anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Gıda sektöründe Ülker’in yanı sıra McVities ve Godiva gibi küresel markalarla faaliyet gösterdiklerini anımsatan Tütüncü, bu şirketlerin sadece Yıldız Holding için değil Türkiye için de global olarak iftihar edebilecekleri markalar olduğunu belirtti.

Perakendede ise Şok Marketler, Bizim Toptan ve franchising modelinde faaliyet gösteren Seç Market ile Türkiye genelinde büyümeyi sürdürdüklerini ifade eden Tütüncü, “Bugün Şok Marketler’in mağaza sayısı 10 bini aşarken, Seç Market ağı 2022 yılının ilk 9 ayında 480 yeni mağaza açarak toplam mağaza sayısını 2 bin 200’ün üzerine çıkardı”  dedi.

CepteŞok ve E-star organizyonuyla online perakendede güçlü bir zemin oluşturduklarını söyleyen Tütüncü, ayrıca girişim sermayesi şirketi Gözde Girişim çatısı altında da büyüme potansiyeli gördükleri alanlara yatırım yaptıklarını kaydetti.

Yılın 11 ayında 11,2 milyar TL ihracat gerçekleşti

Tütüncü, holdingin sadece ciro açısından değil, istihdam ve ihracat açısından da kayda değer bir büyüme sergilediğini kaydederek “Türkiye bizim üretim ve AR-GE üssümüz. Buradaki fabrikalarımızda üretilen ürünler, dünyanın dört bir yanında ‘Made in Türkiye’ etiketiyle tüketicilerle buluşuyor. Bu tesislerimizde imal ettiğimiz ürünleri bilhassa Kuzey Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya’ya ihraç ediyor; böylece Türkiye ekonomisine de önemli katkılar sağlıyoruz. Kasım 2022 itibarıyla ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre % 106 artış göstererek 11,2 milyar TL olarak gerçekleşti. İhracat gücümüz sayesinde Türkiye’ye ekonomik katma değer kazandırmakla iftihar ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ülker, McVitie’s ve Godiva gibi büyük markaları bir araya getiren Pladis’in ciroda en büyük paya sahip olduğunu kaydeden Tütüncü, 2022’nin 9 ayında Pladis’in konsolide cirodaki payının % 40’a ulaştığını söyledi.

250 milyar TL ciro ve yaklaşık 10 bin kişiye ilave istihdam

2023 yılının Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olması itibarıyla herkes için oldukça önemli olduğunu kaydeden Tütüncü, sözlerine devamla “Önümüzdeki dönem ülkemizin küresel arenada daha da güçlü konuma gelmesine katkıda bulunmaya, ihracat ve üretimle Türkiye’ye katma değer sağlamaya devam edeceğiz. Bu yaklaşımla, 2023’te 250 milyar TL ciro ve yaklaşık 10 bin kişiye ilave istihdam amaçlıyoruz. Hedeflediğimiz bu büyümenin sürdürülebilir olması yatırımlardan geçiyor. 2023’te Türkiye’deki yatırımlarımızı 2022’ye göre % 76 artırarak 4,4 milyar TL’ye çıkarmayı planlıyoruz. Dünya genelinde yeni coğrafyalara yapacağımız yatırımlarla da Türk bayrağını yurt dışında daha çok sayıda fabrikada ve tesiste dalgalandırmak istiyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir