Mega Metal’den, 50 Milyon Dolarlık Yatırım Hedefi

Avrupa’nın en büyük nitelikli ve yüksek teknolojili bakır tel tedarikçileri arasında yer alan Mega Metal, gelecek 3 yıl içinde yurt içi ve ABD’de toplam 50 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor. Mega Metal’den yapılan açıklamada, yeni üretim ve teknoloji yatırımlarıyla Avrupa’nın en büyük tedarikçisi olma özelliğinin pekiştirileceği belirtildi.

Kayseri’de yer alan üretim tesislerinde elektrik, elektronik, iletişim, enerji üretimi ve dağıtımı, elektroteknik, yenilenebilir enerji, ev aletleri, savunma ve otomotiv endüstrisinde kullanılan yüksek teknolojili elektrolitik bakır tel üretimi gerçekleştiren Mega Metal, üretim kapasitesini artıracak yeni yatırımlar için hazırlık yapıyor. NASA, Tesla, Airbus ve Samsung gibi dünya devlerinin yanında birçok uluslararası şirketin tedarikçisi konumunda yer alan Mega Metal, güneş enerjisi yatırımlarıyla da karbon emisyonunu sıfırlayıp sürdürülebilir üretim için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Şirket, gelecek 3 yılda Türkiye’de ve ABD’de 50 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek.

Şirketten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Turgut, Hem iç pazarda hem de yurt dışında çok güçlü markaların müşteri portföylerinde bulunduğunu belirterek, “Şu anda özellikle Avrupa’da pazarın yüzde 70’inden fazlasını biz domine ediyoruz. Çünkü Avrupa’da bizim dışımızda bu kadar yüksek teknolojiyle üretim yapabilen ikinci bir şirket yok. Saç telinin standart çapı 0,10 mm, biz 0,05 mm kalığında saç teli üretiyoruz. Bu alanda Avrupa ve Türkiye’deki bütün üreticilerin toplam kapasitesi, tek başına bizim kapasitemize ulaşamıyor. Kayseri’deki tesislerimiz kurulduğu günden bu yana bir dakika bile durmadı, yüzde 100 kapasiteyle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kayseri’deki fabrika alanında yeni üretim hatları için yer kalmadığını ve bu nedenle Marmara Bölgesi’nde yer aradıklarını belirten Turgut, “Böylece hem yurt dışındaki müşterilerimize mal temin etme süremiz kısalacak hem de yurt içindeki müşterilerimize daha yakın olacağız. Yerli müşterilerimizin çoğu da ülkenin batısında üretim yapıyor” dedi.

Marmara Bölgesi’nde faaliyete geçirmeye hazırlandıkları yeni üretim tesisinin yıllık 24 bin ton üretim kapasitesine sahip olmasını hedeflediklerini belirten Turgut, “Diğer hedefimiz ise ABD’de üretime başlamak. Yılda 6 bin ton kapasiteli özel teller üreten bir şirketle görüşme halindeyiz ve yakın zamanda imzalar atılacak. Hem yeni fabrikamız hem ABD’deki yatırımımız hem de güneş santralleri için yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırım takvimimiz var” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir