“ALÜMİNYUM TÜPTE DÜNYANIN SAYILI ÜRETİCİLERİNDEN BİRİYİZ”

Türkiye, Bulgaristan ve İtalya’da bulunan entegre tesislerinde sürdürülebilir ve çevreci üretim metotlarıyla alüminyum tüp, aerosol kutu ve lamine tüp üretimi gerçekleştiren ve bu alanda global oyunculardan biri olan Perfektüp, üçüncü tur büyük yarışmada 9.60 puan alarak Yılın Lider Ambalaj Çözümleri Markası Ödülü’nün sahibi oldu.

Gala gecesinde Perfektüp adına ödülü alan Genel Müdür Cem Baki Sinal, “Perfektüp olarak tam 68 yıldır hep aynı ürünleri üretiyoruz; ilaç tüpleri ve aerosol kapları. Bu salonda bulunan herkes, en bir kez bizim ürünlerimizi kullanmıştır diye düşünüyorum. Bizi bu ödüle layık gören herkese buradan çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ÜRETİM TESİSLERİMİZİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLAYACAĞIZ”

1955 yılında kurulan Perfektüp, alüminyum ambalaj sektörünün öncü firmalarından biri. İlk zamanlarda yumuşak metal, çinko veya kurşundan üretim yapan firma, şu an gelinen noktada tamamıyla alüminyum tüp üretimine odaklandı. Bugün alüminyum tüp ve aerosol kutu olmak üzere iki ana başlıkta iş yapan Perfektüp, bunun yanı sıra lamine tüp yani plastik olmayan ama kat kat plastiklerden yapılmış olan diş macunu vb. kremlerin konduğu tüp imalatı da gerçekleştiriyor.

Üretim tesisleri ile alakalı bilgiler aktaran Cem Baki Sinal, “Tüp tarafında en büyük üretim tesisimiz, İstanbul’da bulunan dokuz tüp hatlı tesisimiz. Burada yaklaşık 6 bin metrekare kapalı bir alana sahibiz. Bunun haricinde İtalya’da yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alanı olan son derece modern bir tesisimiz daha bulunuyor. Bulgaristan’daki tesislerin tamamında da tüp üretiyoruz. Alüminyum tüp üretiminde dünyanın sayılı üreticilerinden biriyiz. Tüm kapasitemizi kullandığımızda yaklaşık 650 milyon adet üretim yapabiliyoruz. Aerosol kutu üretimimizi ise iki yerde gerçekleştiriyoruz; Hadımköy ve Topkapı’daki tesislerimizde. Bu iki tesiste toplam 140 milyon adet aerosol kutu veya aerosol kabı üretiyoruz. Lamine tüpte ise kapasitemiz aşağı yukarı 200 milyon civarında.

Türkiye’deki üretim tesislerimizi tek bir çatı altında tapalayacağımız yeni fabrika yatırımız şu an devam ediyor. Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 75 bin metrekare arazi üzerinde inşaat çalışmalarına başladık. Bu yılın sonuna doğru ilk hattı açabilecek duruma geleceğiz. 3-4 yıl içinde tüm hatlarımızı buraya taşıyarak tek çatı altında alüminyum tüp üretiminde dünyanın sayılı fabrikalarından biri olacağız” şeklinde konuştu.  

YÜZDE 50 İHRACAT

İhracata yönelik de bilgi veren Sinal, şunları söyledi: “Üretimimizin yüzde 50’sini yurt içi pazara, geriye kalan yüzde 50’sini ise yurt dışı pazara sunuyoruz. İhracat yaptığımız bölgeler Amerika, Avrupa ve Orta Doğu ülkeleri. Her ülkede çok büyük miktarda ihracatımız var. Dünya genelinde birçok markanın tedarikçisi konumundayız. Türkiye’nin ton başına ihracatı 2 dolar civarındayken, bizim ihracatımız ise 12 dolar civarında. Katma değeri çok yüksek ürünler üretiyoruz. Dolayısıyla, ülke ekonomimize de çok büyük bir katkı sunuyoruz.”

“AVRUPA’NIN EN AZ FİRE VEREN FİRMASIYIZ”

Perfektüp’ün çevre konusunda hassas bir firma olduğunu belirten Sinal, sürdürülebilir bir üretim ve minimum atık anlayışıyla hareket ettiklerini vurguladı: “Biz, sürdürülebilirliğe ve çevreye önem veren bir şirketiz. Şunu iddia edebilirim ki, sektöründe Perfektüp’ten daha az fire oranı olan başka bir firma yok, yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa genelinde de bu böyle. Ne kadar az fire verirseniz, çevreye o kadar değer katmış olursunuz.

Alüminyum çok değerli bir malzeme, sonsuz kere geri dönüştürebiliyorsunuz. Yeni yapılan fabrikamızda şu anda dahi şantiyeye giren her kamyon teker teker temizleniyor ve firenin önüne geçiliyor. Ellen MacArthur Foundation gönüllü üyesiyiz, dolayısıyla çevre ile alakalı taahhütlerimiz var.

Şunun bilincindeyiz, bu ülke, bu gezegen bizim ve yaşayacağımız, gideceğimiz başka bir yerimiz yok. Bunun içinde gerekli tüm yatımları ve çalışmaları yapıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir